Συναγερμός στο Μπέρμιγχαμ: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο λόγω “ύποπτου συμβάντος”

Διαβάζεται σε 2'
Συναγερμός στο Μπέρμιγχαμ: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο λόγω “ύποπτου συμβάντος”
Birmingham, England - September 2021: People pulling suitcases outside the terminal building at Birmingham International Airport

Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ εξαιτίας ύποπτου οχήματος στην περιοχή. Σταδιακά επανέρχεται στην κανονική λειτουργία του. Μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το μεσημέρι της Τετάρτης, έπειτα από αναφορές για την παρουσία ενός ύποπτου οχήματος στην περιοχή.

Η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντς «αντιμετωπίζει ένα εν εξελίξει συμβάν στο σημείο» ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ. Η λειτουργία του αεροδρομίου επηρεάστηκε λόγω του συμβάντος, πρόσθεσε, προτρέποντας όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να μην πάνε εκεί.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η διεύθυνση του αεροδρομίου ανέφερε ότι διακόπηκε η λειτουργία του.

Λίγες ώρες αργότερα, το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά αλλά οι επιβάτες αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το BBC, ένας εκπρόσωπος του Αεροδρομίου του Μπέρμιγχαμ δήλωσε: «Μετά από έρευνα της αστυνομίας, κάποιοι επιβάτες απομακρύνθηκαν από τον χώρο και αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις αναχωρήσεις για μερικές ώρες. Η έρευνα αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί και οι λειτουργίες του αεροδρομίου επανέρχονται σταδιακά στην κανονικότητα. Συνιστούμε σε όλους τους επιβάτες να ελέγχουν τις τελευταίες πληροφορίες για τις πτήσεις τους μέσω των αεροπορικών εταιρειών τους.

Αν και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και αναστάτωση, η ασφάλεια όλων στο αεροδρόμιο ήταν η απόλυτη προτεραιότητά μας καθώς συνεργαζόμασταν στενά με την αστυνομία για την αντιμετώπιση του περιστατικού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα