Συνάντηση Μπλίνκεν και Λαβρόφ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Συνάντηση Μπλίνκεν και Λαβρόφ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Συνάντηση Μπλίνκεν με Λαβρόφ AP

Την πρώτη τους συνάντηση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχαν ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της συνόδου του G20 στο Νέο Δελχί.

Με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο στο περιθώριο της συνόδου του G20 στο Νέο Δελχί.

Όπως μεταδίδει το CNN, πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, καθώς οι εντάσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σχετικά με την Ουκρανία αλλά και με τη ρωσική υπαναχώρηση από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα New START.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι Μπλίνκεν και Λαβρόφ μίλησαν για περίπου 10 λεπτά, με τον Αμερικανό υπουργό να καλεί τη Ρωσία να απελευθερώσει τον Πολ Ουέλαν και να επιστρέψει στη New START, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η συνάντηση ήταν εκτός προγράμματος και ο Μπλίνκεν ήταν αυτός που προσέγγισε τον Λαβρόφ στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του G20.

Η τελευταία φορά που Μπλίνκεν και Λαβρόφ συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν ήταν πριν από τη ρωσική εισβολή.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G20 «αμαυρώθηκε» από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Δυστυχώς, αυτή η συνάντηση αμαυρώθηκε και πάλι από τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, τη σκόπιμη εκστρατεία καταστροφής εναντίον αμάχων και την επίθεση της Ρωσίας στις βασικές αρχές της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών”, είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα