Συνάντηση Πούτιν – Αμπάς για τη Μέση Ανατολή – “Η κατάσταση δυστυχώς δεν έχει βελτιωθεί”

Διαβάζεται σε 2'
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool)

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Μαχμούντ Αμπάς και συζήτησαν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS στην πόλη Καζάν, προκειμένου να συζητήσουν την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

«Από την προηγούμενη συνάντησή μας (σ.σ. τον Αύγουστο στη Μόσχα), η κατάσταση δυστυχώς δεν έχει βελτιωθεί. Αντιθέτως, έχει επιδεινωθεί», είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

Όπως αναφέρει το CNN, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος ρωτήθηκε αν η Μόσχα θα παρείχε στήριξη στο Ιράν σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ, o Πούτιν απάντησε πως η Ρωσία “δεν ενδιαφέρεται” για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

«Ανησυχούμε πολύ για όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να επιδεινωθεί η σύγκρουση. Δεν θα κερδίσουμε τίποτα στρατηγικά, μόνο επιπλέον προβλήματα θα προκύψουν», ανέφερε ο Πούτιν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας.

Η Μόσχα βρίσκεται σε επαφή με το Ιράν, αλλά επικεντρώνεται στην αναζήτηση συμβιβασμών και στη διπλωματία, σύμφωνα με τον Πούτιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι «βλέπουμε τον ρόλο μας στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την επίλυση της κατάστασης μέσω της αναζήτησης αμοιβαίων συμβιβασμών».

Ο Πούτιν εδώ και καιρό προσπαθεί να τοποθετήσει τη Ρωσία ως έναν πιθανό ουδέτερο διαμεσολαβητή στη Μέση Ανατολή, ικανό να συνεργάζεται τόσο με το Ισραήλ όσο και με τους γείτονές του στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι το Ισραήλ «υπέστη μια τρομοκρατική επίθεση τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οπότε πρέπει να προσεγγίσουμε την κατάσταση ψύχραιμα».

«Πρέπει να αναλύσουμε τα πάντα με ακρίβεια, αλλά δεν θα πρέπει να ανεχόμαστε δυσανάλογες απαντήσεις σε τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα