Συνάντηση Πούτιν με τον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο στο Βλαδιβοστόκ

Συνάντηση Πούτιν με τον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο στο Βλαδιβοστόκ
Russian President Vladimir Putin, right, poses with South Korean President Moon Jae-in for a photo during their meeting at the Eastern Economic Forum in Vladivostok, Russia, Wednesday, Sept. 6, 2017. (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP) AP

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ζήτημα της Βόρειας Κορέας

Συνάντηση με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν στο Βλαδιβοστόκ,  όπου διεξάγεται ένα οικονομικό φόρουμ, είχε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του μετά την λήξη της συνάντησης, ο Πούτιν καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, ενώ ζήτησε και την έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να διευθετηθεί η κρίση.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, η επίλυση της κρίσης δεν είναι εφικτή με μόνο μέσο την επιβολή κυρώσεων, ενώ τόνισε πως το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγανγκ παραβιάζει κατάφορα τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

“Χωρίς πολιτικά και διπλωματικά εργαλεία, είναι αδύνατη η διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση. Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, είναι απολύτως αδύνατη”, είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο.

Μουν: Ανεξέλεγκτος ο κίνδυνος στην Κορεατική χερσόνησο

Από τη μεριά του, ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποίησε ότι η κρίση στην Κορεατική χερσόνησο γίνεται “ανεξέλεγκτη”: “Η παγκόσμια πολιτική κατάσταση έχει γίνει πολύ σοβαρή, εξαιτίας των προκλήσεων της Βορείου Κορέας”, φέρεται να ανέφερε στον Πούτιν ο Μουν κατά την διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους.

Οπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, ο Μουν δήλωσε πως μία μείωση της παροχής πετρελαίου στην Βόρειο Κορέα είναι αναπόφευκτη, ζητώντας τη συνεργασία της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ,  όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ,  είναι πιθανή μία συνάντηση αντιπροσωπειών από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα  στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας αποτελείται από οικονομικούς αξιωματούχους.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ,  The Guardian Φωτογραφία: Mikhail Klimentyev, Sputnik

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα