Σινέντ Ο΄ Κόνορ: Ζητούν από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τη μουσική της – “Θα ήταν αηδιασμένη”

Διαβάζεται σε 2'
Σινέντ Ο΄ Κόνορ
Σινέντ Ο΄ Κόνορ AP Photo

Οι κληρονόμοι της Σινέντ Ο΄ Κόνορ ζήτησαν από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τα τραγούδια της στις πολιτικές του εκδηλώσεις.

Οι κληρονόμοι της Sinéad O’Connor ζήτησαν από τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική της στις πολιτικές του συγκεντρώσεις.

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ έπαιξε το πιο γνωστό τραγούδι της O’Connor, το Nothing Compares 2 U, σε προεκλογική εκδήλωση στο Μέριλαντ.

Οι συγγενείς της τραγουδίστριας δήλωσαν στο BBC News ότι “δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Sinéad θα είχε αηδιάσει, πληγωθεί και προσβληθεί” από τη χρήση της μουσικής της από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Σε κοινή δήλωση των κληρονόμων της O’Connor και της δισκογραφικής της εταιρείας Chrysalis Records, που είχαν μακροχρόνια συνεργασία αναφέρεται: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, είναι γνωστό ότι η Sinéad O’Connor ζούσε με έναν σκληρό ηθικό κώδικα που καθοριζόταν από την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια προς τους συνανθρώπους της. Με οργή, λοιπόν, μάθαμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε την εμβληματική της ερμηνεία του Nothing Compares 2 U στις πολιτικές του συγκεντρώσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Sinéad θα είχε αηδιάσει, πληγωθεί και προσβληθεί από την παραποίηση του έργου της με αυτόν τον τρόπο από κάποιον που η ίδια αποκαλούσε “βιβλικό διάβολο“»

Η δήλωση καταλήγει: «Ως θεματοφύλακες της κληρονομιάς της, απαιτούμε από τον Ντόναλντ Τραμπ, και τους συνεργάτες του να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τη μουσική της».

Ο Guardian ανέφερε ότι τραγούδια όπως το Dancing Queen των Abba, το Ring of Fire του Johnny Cash και το Suspicious Minds του Elvis Presley χρησιμοποιήθηκαν εκτός από το Nothing Compares 2 U πριν ο Trump ανέβει στη σκηνή στις 24 Φεβρουαρίου.

Εκτός από τους κληρονόμου της Sinéad O’Connor, και άλλοι καλλιτέχνες ζήτησαν από τον Τραμπ και την ομάδα του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη μουσική τους. Μεταξύ αυτών οι Rolling Stones, ο Johnny Marr των Smiths, η Adele, ο Steven Tyler των Aerosmith, η Rihanna, ο Neil Young και οι Linkin Park.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα