Συγγενείς των ομήρων συναντούν τον Νετανιάχου μετά την κλιμάκωση στη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μπέντζαμιν Νετανιάχου AP

Οι οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων ζητούν απαντήσεις από τον ισραηλινό πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας για το αν η εντατικοποίηση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των 229 ομήρων

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των οικογενειών των ομήρων στο συγκρότημα του υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ το απόγευμα του Σαββάτου (28/10) μετά από αίτημα των συγγενών που ανησυχούν για τις τύχες των ανθρώπων τους μετά και την κλιμάκωση των επιθέσεων στη Γάζα.

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων, το οποίο εκπροσωπεί τις οικογένειες Ισραηλινών που απήχθησαν από τη Χαμάς και κρατούνται στη Γάζα, δήλωσε νωρίτερα ότι αναμένει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ το βράδυ του Σαββάτου.

“Έχουμε κουραστεί από τα συνθήματα. Ο χρόνος των αγαπημένων μας τελειώνει. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας να συναντηθούν μαζί μας σήμερα, να μας κοιτάξουν στα μάτια και να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Θέτει σε κίνδυνο η εντατικοποίηση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα την ασφάλεια των 229 ομήρων;, αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, όπως αναφέρει η HAARETZ.

Η ανακοίνωση της ομάδας ήρθε ως απάντηση στην ανακοίνωση του Γκαλάντ από νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι θα συναντηθεί μαζί τους την Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα