Συντριβή αεροσκάφους στη Βραζιλία: Τι έδειξαν τα μαύρα κουτιά

Διαβάζεται σε 2'
Συντριβή αεροσκάφους στη Βραζιλία: Τι έδειξαν τα μαύρα κουτιά
AP Photo/Andre Penner

Οι αρχές έχουν το πλήρες κείμενο από το μαύρο κουτί για να ερευνήσουν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Βραζιλία και κόστισε τη ζωή σε όλους τους επιβαίνοντες.

Οι αρχές που ερευνούν το αεροπορικό δυστύχημα στη Βραζιλία, το οποίο κόστισε τη ζωή και τους 62 επιβαίνοντες, έχουν πλέον στη διάθεσή τους το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο από το “μαύρο κουτί”.

Ωστόσο, το περιεχόμενό του δεν έδωσε άμεσα εξηγήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος, όπως ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Globo, που επικαλείται το Reuters,.

Σύμφωνα με το Globo, η απομαγνητοφώνηση από τον καταγραφέα συνομιλιών του πιλοτηρίου δείχνει ότι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης παρατήρησαν μια απότομη πτώση του ύψους περίπου ένα λεπτό πριν από την πρόσκρουση.

Το ηχητικό ντοκουμέντο έχει διάρκεια σχεδόν δύο ώρες και περιλαμβάνει ένα σημείο όπου ο συγκυβερνήτης ρωτάει τον πιλότο τι συμβαίνει και λέει ότι το αεροσκάφος χρειάζεται “περισσότερη ισχύ” για να σταθεροποιηθεί.

Το αεροσκάφος, ένα ATR-72 από την τοπική αεροπορική εταιρεία Voepass, ήταν προγραμματισμένο να κατευθυνθεί στο Σάο Πάολο από το Κασκαβέλ, στην νότια πολιτεία Παρανά, και συνετρίβη γύρω στις 1:30 μ.μ. (1630 GMT) στην πόλη Βινχέντο, περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σάο Πάολο.

 

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το δυστύχημα έδειχναν το αεροσκάφος  να περιστρέφεται εκτός ελέγχου καθώς έπεφτε πίσω από μια ομάδα δέντρων κοντά σε σπίτια, δημιουργώντας ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού στον αέρα.

Οι πιλότοι δεν ανέφεραν κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανέφερε η βραζιλιάνικη αεροπορία την Παρασκευή.

Η Globo ανέφερε ότι, σύμφωνα με ανθρώπους που ερευνούν το δυστύχημα, η ανάλυση του ήχου μόνο δεν είναι πιθανό να βοηθήσει στον καθορισμό της αιτίας του δυστυχήματος.

Οι αρχές δεν αναγνώρισαν κανέναν χαρακτηριστικό ήχο, όπως από φωτιά, ηλεκτρική κατάρρευση ή βλάβες κινητήρα, ανέφερε η Globo, αν και ο ήχος θεωρήθηκε δύσκολος στην ακρόαση λόγω του θορύβου των κινητήρων κοντά στο πιλοτήριο.

Ένα πιθανό ζήτημα πάγου στο φτερό του αεροσκάφους δεν αποκλείστηκε, ούτε επιβεβαιώθηκε από τις αρχές ως παράγοντας που συνέβαλε στο δυστύχημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα