Συρία: Μία μητέρα και το μωρό της σώθηκαν από τα συντρίμμια δύο φορές μέσα σε τρεις ημέρες

Συρία: Μία μητέρα και το μωρό της σώθηκαν από τα συντρίμμια δύο φορές μέσα σε τρεις ημέρες
Σεισμός στη Συρία - Φωτό αρχείου AP Photo/Hussein Malla

Μια μητέρα από τη Συρία και το νεογέννητο μωρό της κατάφεραν να επιβιώσουν δύο φορές από τον καταστροφικό σεισμό σε μία ιστορία που συγκλονίζει και αντανακλά την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί σε μία χώρα που έχει αφεθεί στην τύχη της.

Μία χώρα διχασμένη, διαιρεμένη, σε εμπόλεμη κατάσταση, με κλειστά σύνορα, ένα σύστημα υγείας που κατέρρευσε συθέμελα μετά τον καταστροφικό σεισμό και έναν λαό που μοιάζει να έχει αφεθεί στην τύχη του.

Όλα τα παραπάνω αντανακλώνται στην συγκλονιστική ιστορία μίας γυναίκας στη Συρία που, μαζί με το βρέφος της, κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους και μάλιστα δύο φορές για έναν και μόνο λόγο: Γιατί δεν είχαν πού αλλού να πάνε.

Η Ντίμα ήταν επτά μηνών έγκυος την ημέρα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Η ισχυρή δόνηση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο σπίτι της, στην πόλη Τζιντάιρις, στη βόρεια πλευρά της χώρας, με την ίδια όμως να βγαίνει ζωντανή φέροντας μόνο μερικά ελαφρά τραύματα.

Λίγες ημέρες αργότερα, όπως αναφέρει το BBC, γέννησε έναν υγιέστατο αγοράκι, τον μικρό Αντνάν, σε νοσοκομείο του Αφρίν,.

Μαζί με τον νεογέννητο γιο της, η Ντίμα επέστρεψε στο σπίτι, το οποίο, μετά από μόλις τρεις ημέρες κατέρρευσε λόγω των μετασεισμών.

Η γυναίκα μαζί με τον Αντνάν παγιδεύτηκαν στα ερείπια του σπιτιού, αλλά με την βοήθεια εθελοντών διασωστών κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να βγουν ζωντανοί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρή αφυδάτωση και ίκτερο, ενώ η μητέρα του τραυματίστηκε στον θώρακα. Σύμφωνα με τον παιδίατρο του νοσοκομείου που μίλησε στο BBC, ο Αντάν ανταποκρίνεται στη θεραπεία και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

Η Ντίμα μαζί με το μωρό της είχαν επιστρέψει στο μισογκρεμισμένο σπίτι τους μετά τη γέννηση του Αντνάν γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Δεν είχαν πού αλλού να μείνουν, αφού στην πόλη Τζιντάιρις, που δέχτηκε το πιο ισχυρό πλήγμα από τον σεισμό στην βορειοδυτική Συρία, δεν υπήρχε κανένα καταφύγιο και καμία σκηνή για τους σεισμόπληκτους, ενώ δεν έχουν λάβει καμία ανθρωπιστική βοήθεια μετά τον σεισμό, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι πληγέντες στη Συρία.

Μέχρι χθες, Δερυτέρα μόνο 58 φορτηγά με βοήθεια του ΟΗΕ είχαν περάσει από την Τουρκία, μέσω της επαρχίας Ιντλίμπ, για να μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους. Η βοήθεια αυτή είχε προγραμματιστεί πριν από τον σεισμό, αλλά καθυστέρησε λόγω κατεστραμμένων δρόμων και άλλων υλικοτεχνικών προβλημάτων στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα