Συρία: Στους 14 οι τραυματίες από εκρήξεις βομβητών

Διαβάζεται σε 2'
Πολίτες δίνουν αίμαι για τους χιλιάδες τραυματίες από τις εκρήξεις βομβητών σε Λίβανο και Συρία
Πολίτες δίνουν αίμαι για τους χιλιάδες τραυματίες από τις εκρήξεις βομβητών σε Λίβανο και Συρία AP Photo

O αριθμός των τραυματιών έφτασε τα 14 άτομα στις επαρχίες της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητές τους.

Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Δαμασκό και τα περίχωρά της από έκρηξη βομβητών «που ανήκουν στη λιβανική Χεζμπολάχ», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ένα παρόμοιο περιστατικό με τις ταυτόχρονες εκρήξεις που συνέβη στον Λίβανο και προκάλεσε πολλούς θανάτους και χιλιάδες τραυματισμούς.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε: «Ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τα 14 άτομα, των οποίων η εθνικότητα δεν αποκαλύφθηκε στις επαρχίες της Δαμασκού, ως αποτέλεσμα της έκρηξης προσωπικών συσκευών επικοινωνίας που ανήκαν στη λιβανική Χεζμπολάχ», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέλη της οργάνωσης τραυματίστηκαν σε έκρηξη εξοπλισμού επικοινωνιών στη Συρία, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η Χεζμπολάχ υπόσχεται «δίκαιη τιμωρία» στο Ισραήλ για το βαρύ απολογισμό των εκρήξεων στο Λίβανο – Διάγγελμα Νασράλα αύριο Πέμπτη.

Την Τρίτη, βομβητές που χρησιμοποιούσαν μέλη της Χεζμπολάχ εξερράγησαν, με αποτέλεσμα 9 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του γιου ενός βουλευτή της Χεζμπολάχ, και περισσότερους από 2.850 τραυματίες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Αφού εξετάσαμε όλα τα γεγονότα, τα τρέχοντα δεδομένα και τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την αμαρτωλή επίθεση (…), θεωρούμε τον ισραηλινό εχθρό πλήρως υπεύθυνο για αυτήν την εγκληματική επίθεση».

Η Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά σε σχεδόν καθημερινή βάση με τις ισραηλινές δυνάμεις από την επομένη της επίθεσης του κινήματος της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, που οδήγησε στο ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα