Συρία: Τρεις νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό – Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο γαμπρός του Νασράλα

Διαβάζεται σε 2'
Ισραηλινά πλήγματα στη Συρία
Ισραηλινά πλήγματα στη Συρία AP Photo Omar Sanadiki

Μαίνονται τα πλήγματα του Ισραήλ και στη Συρία, καθώς τις τελευταίες ώρες σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη τέσσερις στη Δαμασκό. Αναφορές ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες από ισραηλινό βομβαρδισμό -για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα- στη συνοικία Μεζά της Δαμασκού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, στόχος ήταν ένα διαμέρισμα, σε μια πολυκατοικία της συνοικίας αυτής, όπου σύχναζαν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Οι δύο από τους τρεις νεκρούς δεν είναι Σύροι πολίτες. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Αναφορές που διακινούνται σε ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο νεκροί είναι ο Χασάν Τζααφάρ Κασίρ, γαμπρός του Χασάν Νασράλα , του αρχηγού της Χεζμπολάχ τον οποίο σκότωσε το Ισραήλ την περασμένη Παρασκευή στη νότια Βηρυτό.

Ο Χασάν Τζααφάρ Κασίρ είναι αδελφός του Μοχάμεντ Τζααφάρ Κασίρ. Σκοτώθηκε σε ένα άλλο ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό την Τρίτη (2/10).

Μια στρατιωτική συριακή πηγή, την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο της Συρίας SANA, είπε ότι «ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση (…) με στόχο μια πολυκατοικία στη συνοικία Μεζά της Δαμασκού». Το πρακτορείο έκανε επίσης λόγο για υλικές ζημίες σε ιδιωτικές κατοικίες γύρω από τον στόχο της επίθεσης.

Το κτίριο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από εκείνο που μπήκε στο στόχαστρο το πρωί της Τρίτης και όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, τρεις πολίτες και τρεις μαχητές φιλοϊρανικών οργανώσεων.

Στη συνοικία Μεζά στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Συρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα