Σκάνδαλο στη Βρετανία – Έπαιξαν… στοίχημα την ημερομηνία των εκλογών

Διαβάζεται σε 2'
Σκάνδαλο στη Βρετανία – Έπαιξαν… στοίχημα την ημερομηνία των εκλογών
AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Εξέλιξη που ταρακουνά τη Downing Street λίγο πριν τις εκλογές, καθώς πολλοί Συντηρητικοί ερευνώνται ότι στοιχημάτισαν στην ημερομηνία διεξαγωγής τους. Ανάρτηση με… ρουλέτα από το κόμμα του Σούνακ.

Αρκετοί Συντηρητικοί υποψήφιοι των Συντηρητικών και αξιωματούχοι προσκείμενοι στον Ρίσι Σούνακ ερευνώνται για στοιχηματισμό, καθώς κατηγορούνται ότι στοιχημάτισαν για την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, τις οποίες προκήρυξε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Όπως αναφέρει το Politico, παρά το γεγονός ότι η επιλογή της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Σούνακ, τουλάχιστον δύο υποψήφιοι των Συντηρητικών, μαζί και ο διευθυντής εκστρατείας του κόμματος, εξετάζονται από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών της Βρετανίας για στοιχήματα που αφορούν την ημερομηνία της ψηφοφορίας.

Ο Κρεγκ Γουίλιαμς, υποψήφιος των Τόρις και κοινοβουλευτικός βοηθός του πρωθυπουργού, ήταν ο πρώτος που τέθηκε υπό έλεγχο. Φέρεται να έχει στοιχηματίσει 100 λίρες, λίγες μέρες πριν ο Βρετανός πρωθυπουργός προκηρύξει τις πρόωρες εκλογές. Ζήτησε συγγνώμη για ένα «τεράστιο λάθος».

Παράλληλα, το BBC αποκάλυψε ότι η υποψήφια των Τόρις, Λόρα Σάντερς, η οποία εργάστηκε πρόσφατα στα κεντρικά γραφεία των Συντηρητικών, ελέγχεται επίσης για στοιχηματισμό.

Η Σάντερς είναι σύζυγος του Λι, διευθυντή εκστρατείας των Συντηρητικών, ο οποίος επίσης, σύμφωνα με το BBC, βρίσκεται υπό έρευνα για ίδιο στοιχηματισμό. «Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών επικοινώνησε μαζί μας σχετικά με έναν μικρό αριθμό ατόμων. Καθώς η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών είναι ένα ανεξάρτητο όργανο, δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε περαιτέρω, έως ότου ολοκληρωθεί οποιαδήποτε διαδικασία», δήλωσε εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος.

Βέβαια, στο μικροσκόπιο δεν είναι μόνο πολιτικοί. Το βράδυ της Τετάρτης, η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας αξιωματικός στην ομάδα ασφαλείας του Σουνάκ είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και αργότερα συνελήφθη καθώς οι έρευνες τυχερών παιχνιδιών έκαναν λόγο για στοιχήματα που «σχετίζονταν με το χρονοδιάγραμμα των εκλογών».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, ο επίσημος λογαριασμός των Συντηρητικών στο Twitter αποφάσισε να υποβαθμίσει το θέμα “τρολάροντας” το περιστατικό: «Αν στοιχηματίσεις στους Εργατικούς, δεν μπορείς να κερδίσεις ποτέ». Την ανάρτηση συνόδευε ένα βίντεο με… ρουλέτα.

Στη συνέχεια, η ανάρτηση διαγράφηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα