Σκύλος έμεινε για 10 εβδομάδες δίπλα στον νεκρό ιδιοκτήτη του στα βουνά του Κολοράντο

Διαβάζεται σε 3'
colorado
Τα βουνά San Juan στο Κολοράντο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η απίστευτη ιστορία της Φίνεϊ και του 71χρονου ιδιοκτήτη του, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 19 Αυγούστου για μία πεζοπορία στα βουνά του Κολοράντο αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους.

Μία υπέροχη ιστορία επιβίωσης είδε το φως της δημοσιότητας με… πρωταγωνιστή ένα τζακ ράσελ (Jack Russell) τη Φίνεϊ (Finney), η οποία βρέθηκε ζωντανή δίπλα στο πτώμα του ιδιοκτήτη της 10 εβδομάδες μετά την εξαφάνισή τους στα βουνά του Κολοράντο στις ΗΠΑ.

Ο 71χρονος Ριτς Μουρ και η αγαπημένη τετράποδη φίλη του είχαν ξεκινήσει να ανέβουν στο Blackhead Peak στις 19 Αυγούστου, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους.

Το πτώμα του Μουρ βρέθηκε στις 30 Οκτωβρίου με τη Φίνεϊ στο πλευρό του, η οποία, σύμφωνα με τους διασώστες, επέζησε κυνηγώντας μικρά ζώα.

Η Delinda VanneBrightyn, της εθελοντικής ομάδας Taos Search and Rescue, δήλωσε ότι οι διασώστες διεξήγαγαν μια ανεπιτυχή πολυήμερη έρευνα στην απότομη δυτική πλευρά του βουνού μεταξύ του σημείου όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του Μουρ και της κορυφής.

Εβδομάδες αργότερα ένας κυνηγός βρήκε το πτώμα του άτυχου 71χρονου στα βουνά San Juan – περίπου 2,5 χιλιόμετρα ανατολικά της κορυφής – με τη σκυλίτσα να είναι ακόμα ζωντανή αλλά να ζυγίζει περίπου έξι κιλά, περίπου δηλαδή το μισό από το αρχικό της βάρος.

Το Associated Press επικαλέστηκε την κ. VanneBrightyn λέγοντας ότι ο σκύλος επιβίωσε με κάποιο τρόπο, πιθανότατα κυνηγώντας μικρά ζώα όπως ποντίκια, ενώ κατάφερε επίσης να αποφύγει θηρευτές όπως λιοντάρια του βουνού, κογιότ και αρκούδες.

“Τα τζακ ράσελ είναι αρκετά άγρια, πρέπει να πω, είναι σκληρά σκυλάκια”, είπε, προσθέτοντας ότι η “υπέροχη ιστορία επιβίωσης” της Φίνεϊ είναι απόδειξη της αφοσίωσης στον ιδιοκτήτη της.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι… που η Φίνεϊ επέστρεψε στην οικογένειά της, επειδή έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο, αλλά εξακολουθούν να έχουν αυτόν τον υπέροχο, πιστό σκύλο”, δήλωσε η κ. VanneBrightyn.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Archuleta, έκρινε ότι ο 71χρονος έχασε τη ζωή του από υποθερμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους αποπροσανατολισμό και σύγχυση.

Σύμφωνα με το BBC, από το σημείο εκκίνησης, η πεζοπορία προς την κορυφή Blackhead Peak φτάνει τα 650 μέτρα σε υψόμετρο, με τους φίλους του Μουρ να δηλώνουν πως ο ίδιος ήταν έμπειρος πεζοπόρος και ότι είχε ξαναπερπατήσει στο Blackhead Peak με έναν φίλο του.

Η σύζυγος του 71χρονου, Dana Holby, δήλωσε ότι η Φίνεϊ ήταν πολύ δεμένη με τον σύζυγό της, μία ιστορία που θυμίζει πολύ τη συγκινητική ιστορία του Χάτσικο, του διάσημου σκύλου Ακίτα για την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στον κύριό του, στον οποίο έμεινε πιστός για όλη του την ζωή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα