Σλοβακία: Η πρώτη εμφάνιση του Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας

Διαβάζεται σε 1'
O Robert Fico
O Robert Fico AP Photo/Denes Erdos, File

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, που έπεσε θύμα πυροβολισμών, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με βιντεοσκοπημένο βίντεο στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο ανάρτησε την Τετάρτη (5/6) στο διαδίκτυο ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, με το οποίο κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε απόπειρα δολοφονίας πριν από τρεις εβδομάδες.

Συτο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Φίτσο δήλωσε ότι η επίθεση προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του και ότι «θα είναι ένα μικρό θαύμα αν επιστρέψω στην εργασία μου σε κάποιες εβδομάδες».

Ο Φίτσο δήλωσε ότι δεν αισθάνεται «κανένα μίσος» προς τον δράστη της επίθεσης του. «Τον συγχωρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας.

Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα