Σουδάν: Δραματική απόδραση των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο – “Νόμιζα ήρθε το τέλος”

Σουδάν: Δραματική απόδραση των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο – “Νόμιζα ήρθε το τέλος”
Χάος στο Σουδάν AP

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε την επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο του Χαρτούμ του Σουδάν, ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας.

Σε ασφαλές σημείο βρίσκονται πλέον οι δύο Έλληνες τραυματίες που βρίσκονται στο Σουδάν, καθώς έφυγαν από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν έξω από την πόλη Χαρτούμ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN, βρίσκονται στο σπίτι του ενός εκ των δύο τραυματιών και είναι εκτός κινδύνου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ένας από τους δύο είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ο δεύτερος έχει θραύσματα στο πόδι του και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο, αφού δεν ήταν εφικτό να μεταφερθούν σε αυτό γιατροί λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους της πόλης.

Ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας, μιλώντας για την επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο, δήλωσε πως ήταν πολύ δύσκολη, ενώ δήλωσε πως: “Νόμιζα πως ήρθε το τέλος”.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην οροφή της ορθόδοξης Μητρόπολης της πόλης, στην οποία εγκλωβίστηκαν τέσσερις Έλληνες και ακόμα 11 πιστοί, έπιασε φωτιά και χρειάστηκε να επέμβει ο στρατός της χώρας για να σβήσει.

Το νοσοκομείο χτυπήθηκε

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν οι δύο Έλληνες χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να παραμένουν στην είσοδο του νοσοκομείου σε καροτσάκια.

Στη συνέχεια, ένα ασθενοφόρο ανέλαβε να τους παραλάβει ώστε να διακομιστούν σε έναν χώρο της ελληνικής κοινότητας ώστε να είναι ασφαλείς. Ωστόσο, η επικοινωνία με το ασθενοφόρο, όπως είπε ο Μητροπολίτης Σάββας, έχει διακοπεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα