Σπαρακτική στιγμή: 5χρονη από τη Γάζα αντικρίζει ζωντανή την αδελφή της

Διαβάζεται σε 2'
Israel Palestinians
Επιζώντες από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα 2023 Fatima Shbair/AP Photo

Δύο Παλαιστίνιες αδελφές επανενώθηκαν στη Ράφα, στη νότια Γάζα και η στιγμή που συναντιούνται αιμόφυρτες ενώ δέχονται τις πρώτες βοήθειες ραγίζει καρδιές.

Καθημερινά εδώ και πάνω από 20 ημέρες που μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το φως της δημοσιότητας βλέπουν εικόνες φρίκης και ανείπωτου πόνου με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, μεταξύ αυτών και χιλιάδων παιδιών, τη δημόσια υγεία να καταστρέφεται και τους αμάχους να θεωρούνται τα μεγαλύτερα θύματα της σύρραξης.

Την ίδια στιγμή περίπου 940 παιδιά θεωρούνται αγνοούμενα στη Γάζα, με κάποια να εκτιμάται ότι βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη στιγμή που δύο τραυματισμένες Παλαιστίνιες αδελφές επανενώνονται στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Η Τζούλια, ένα νήπιο 18 μηνών, ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτιρίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο El-Najar. Η αδελφή της, η 5χρονη Joury, διασώθηκε επίσης από τα ερείπια και βρισκόταν ήδη εκεί, όπου δεχόταν τις πρώτες βοήθειες για τα τραύματά της.

Η αδελφή μου, η αγαπημένη μου“, φώναξε η Joury τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι η αδελφή της είχε επιζήσει από τις ισραηλινές επιδρομές, με τις εικόνες να προκαλούν συγκίνηση.

Συγκλονιστική είναι και η ιστορία των δύο κοριτσιών, τα οποία βρίσκονταν με την οικογένειά τους και έτρωγαν μεσημεριανό όταν το διπλανό κτίριο βομβαρδίστηκε, καταστρέφοντας το σπίτι στο οποίο βρίσκονταν, δήλωσε ο θείος των κοριτσιών.

Τα κορίτσια έλαβαν τις πρώτες βοήθειες για τραύματα στο κεφάλι και τραυματίστηκαν σωματικά και ψυχικά, πρόσθεσε ο θείος τους. Αργότερα έφυγαν από το νοσοκομείο με την οικογένειά τους.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα