Στη Βρετανία ο Ζελένσκι – Νέες κυρώσεις στη Ρωσία θα ανακοινώσει ο Σούνακ

Στη Βρετανία ο Ζελένσκι – Νέες κυρώσεις στη Ρωσία θα ανακοινώσει ο Σούνακ
Ο Ρίσι Σούνακ με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι AP Photo/Alberto Pezzali

Ο Ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ και το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί και με τον βασιλιά Κάρολο. Όλα όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σήμερα Τετάρτη (8/2), όπου συναντήθηκε αρχικά με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ στην Νταουνιγκ Στρίτ ενώ στη συνεχεία αναμένεται να μιλήσει στο βρετανικό Κοινοβούλιο, στην παραδοσιακή ώρα του πρωθυπουργού.

Η επίσκεψη του Ζελένσκι είναι μόλις η δεύτερη εκτός Ουκρανίας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Ο Ουκρανός ηγέτης θα επισκεφτεί επίσης στρατεύματα που εκπαιδεύονται στη νοτιοδυτική Αγγλία αργότερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ακόμα ότι ο Ζελένσκι θα συναντηθεί το απόγευμα και με τον βασιλιά Κάρολο.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουνάκ ανακοίνωσε σχέδια εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων που θα τους δώσει τη δυνατότητα να πετούν με αεροσκάφη προτύπων του ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί βασικό αίτημα της Ουκρανίας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να ανακοινώσει και την παράδοση όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας στο Κίεβο.

Η επίσκεψη του Ζελένσκι “αποτελεί απόδειξη του θάρρους, της αποφασιστικότητας και της μάχης της χώρας του και απόδειξη της άρρηκτης φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Ρίσι Σούνακ. “Από το 2014, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει ζωτικής σημασίας εκπαίδευση στις ουκρανικές δυνάμεις, επιτρέποντάς τους να υπερασπιστούν τη χώρα τους, να προστατεύσουν την κυριαρχία τους και να πολεμήσουν για την επικράτειά τους”, πρόσθεσε.

Τέλος σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω κυρώσεις σήμερα ως απάντηση στον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Αύριο, Πέμπτη (9/2) ο Ουκρανός ηγέτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα