Στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η σχέση του με τον ποντίφικα

Διαβάζεται σε 2'
Στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η σχέση του με τον ποντίφικα
Τζούλιαν Ασάνζ Pascal Bastien/AP Photo

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ιδρυτής του WikiLeaks, ήταν μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν στη Ρώμη για το “ύστατο χαίρε” στον Πάπα Φραγκίσκο.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και πέριξ αυτής, για να αποδώσει τον τελευταίο φόρο τιμής στον άνθρωπο που υπηρέτησε την Εκκλησία για πάνω από δέκα χρόνια και άλλαξε την κατεύθυνση της Καθολικής Πίστης, τον Πάπα Φραγκίσκο. Ανάμεσά τους και ο Τζούλιαν Ασάνζ, ένας από εκείνους που έγιναν αποδέκτες της υποστήριξης του ποντίφικα.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks παρευρέθηκε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, εκφράζοντας οικογενειακώς “την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη του Πάπα κατά τη διάρκεια της δίωξης του Τζούλιαν Ασάνζ”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η σύζυγός του, Στέλλα Ασάνζ.

Τώρα που ο Τζούλιαν είναι ελεύθερος, ήρθαμε όλοι στη Ρώμη για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη της οικογένειάς μας για την υποστήριξη του Πάπα κατά τη διάρκεια της δίωξης του Τζούλιαν. Τα παιδιά μας και εγώ είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον Πάπα Φραγκίσκο τον Ιούνιο του 2023 για να συζητήσουμε πώς θα απελευθερώσουμε τον Τζούλιαν από τις φυλακές του Μπέλμαρς. Ο Φραγκίσκος έγραψε στον Τζούλιαν στη φυλακή και μάλιστα πρότεινε να του χορηγήσει άσυλο στο Βατικανό“, αναφέρει η ανάρτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα