Στις 9 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον

default image

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε πως ο διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να ανακοινωθεί, τελικά στις 9 Σεπτεμβρίου και όχι στις 2. Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δεν έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης του κόμματός του, ωστόσο δεν παραιτείται

Η ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας θα καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα και θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

Ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία των Συντηρητικών και, κατά συνέπεια, για την πρωθυπουργία, θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

“Προκειμένου να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμετοχή των μελών μας, συνιστούμε η ημερομηνία της ανακοίνωσης του ηγέτη να είναι η 9η Σεπτεμβρίου 2016” ανέφερε η Επιτροπή 1922 σε μια ανακοίνωσή της που στάλθηκε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Την Δευτέρα είχε προτείνει ο διορισμός να γίνει “το αργότερο” μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου και σήμερα δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για τους λόγους που οδήγησαν στη μετάθεση της ημερομηνίας.

Δεν έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης του κόμματός του ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δεν κατάφερε να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των στελεχών του κόμματός του στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Η πρόταση μομφής που κατατέθηκε υπερψηφίστηκε από 172 βουλευτές και μόλις 40 βουλευτές υποστήριξαν τον ηγέτη του κόμματός τους. Αυτή η απόφαση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ο Κόρμπιν έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

«Είμαι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κόμματός μας με στόχο να προάγω ένα νέο είδος πολιτικής, (με ψήφισε) το 60% των στελεχών του Εργατικού Κόμματος και των υποστηρικτών του και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ» δήλωσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα.

«Η σημερινή ψηφοφορία των βουλευτών δεν έχει συνταγματική νομιμότητα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στον απόηχο της απόφασης του Brexit, τα στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τον αρχηγό τους ότι δεν συμμετείχε αρκετά στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζουν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα καταφέρει να κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σατζίντ Τζάβιντ: Η διατήρηση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ θα είναι βασική προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες

Ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, ο Σατζίντ Τζάβιντ, δήλωσε σήμερα ότι διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών και ομίλων ότι η κορυφαία προτεραιότητά του στις διαπραγματεύσεις που αναμένει να γίνουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι η διατήρηση της πρόσβασής τους στην ενιαία αγορά.

Ο Τζάβιντ είχε καλέσει επιχειρηματικά στελέχη στο Γουεστμίνστερ για να τους εξηγήσει τη στρατηγική του μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της περασμένης Πέμπτης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατόπιν, είπε ότι στελέχη του υπουργείου του θα επικοινωνήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων με τους σημαντικότερους επενδυτές στη Βρετανία.

“Οι επενδυτές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Για παράδειγμα, μόλις σήμερα η (κινεζική εταιρεία τεχνολογίας) Huawei επιβεβαίωσε στην κυβέρνηση ότι η σχεδιαζόμενη επένδυσή της, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών, θα προχωρήσει όπως είναι προγραμματισμένο”, τόνισε.

Ο Τζάβιντ είπε ότι οι επικεφαλής των βρετανικών επιχειρήσεων του ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τις συνέπειες που θα έχει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς υπάρχουν παρανοήσεις για το τι ακριβώς σημαίνει το Brexit. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο του θα εργαστεί στη διαπραγμάτευση των νέων εμπορικών συμφωνιών με την ΕΕ και εξήγησε ότι η πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά μπορεί να μην έχει την ίδια μορφή με εκείνη που αφορά άλλες χώρες μη μέλη της ΕΕ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα