Στοκχόλμη: Πυροβολισμοί έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Στοκχόλμη: Πυροβολισμοί έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ
Istock

Αναφορές ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη.

Η σουηδική αστυνομία απέκλεισε το βράδυ της Τρίτης(1/10) την περιοχή γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη, μετά από πυροβολισμούς έξω από το κτίριο.

Όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρύπες από σφαίρες στα παράθυρα της πρεσβείας, ενώ όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκαν κοντά στην πρεσβεία, μαζί με κάλυκες.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Η πρεσβεία παραμένει κλειστή για το κοινό τις τελευταίες εβδομάδες λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, σε συνέντευξή του στη Haaretz τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν από το περιστατικό, ανέφερε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης σε εβραϊκούς ή ισραηλινούς στόχους.

«Είμαστε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας», δήλωσε ο Κρίστερσον. «Οι αρχές έχουν τον έλεγχο. Πιστεύουμε ότι τρομοκράτες εξοπλίζουν σουηδικές εγκληματικές οργανώσεις, και αυτό μας ανησυχεί πολύ, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθούμε την κατάσταση στενά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα