Στον Ειρηνικό έπεσε το “διαστημικό σκουπίδι” της Κίνας

Στον Ειρηνικό έπεσε το “διαστημικό σκουπίδι” της Κίνας
istockphoto

Το τεράστιο τμήμα του κινεζικού πυραύλου εισήλθε στην ατμόσφαιρα κι έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό σύμφωνα με την Διοίκηση Διαστήματος του αμερικανικού στρατού.

Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε το τεράστιο τμήμα του κινεζικού πυραύλου Long March 5B, για το οποίο είχε ανακοινωθεί οτι θα έπεφτε ανεξέλεγκτα στη Γη, σύμφωνα με τους New York Times.

Nωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ο πύραυλος είχε εισέλθει στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ειρηνικό. Την επανείσοδο του “σκουπιδιού” στην ατμόσφαιρα επιβεβαίωσε και η ο Κινεζικός Διαστημικός Οργανισμός.

Η προειδοποίηση προκάλεσε συναγερμό με την Ισπανία να κλείνει τμήμα του εναέριου χώρου της πάνω από πολλά αεροδρόμια. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι Ισπανοί έκλεισαν τον εναέριο χώρο πάνω από τα αεροδρόμια της Βαρκελώνης, της Ταραγόνας, του Ρέους και της Ίμπιζα.

Tοπικά μέσα ενημέρωσης στις Βαλεαρίδες ανέφεραν ότι οι πτήσεις μεταξύ των νησιών και του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεαστούν.

Αν και ο εναέριος χώρος στην Ισπανία έχει πλέον ανοίξει, δεν είναι σαφές πόσες πτήσεις έχουν επηρεαστεί ή θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις.

Το μεγάλο διαστημικό κινεζικό “σκουπίδι” βάρους 23 τόνων και ύψους 10όροφου κτιρίου, είναι τμήμα πυραύλου Long March 5B, που γυρνάει γύρω από τη Γη.

Ο πύραυλος είναι αυτός που έθεσε σε τροχιά το τρίτο και τελευταίο τμήμα του νέου κινεζικού διαστημικού σταθμού “Τιανγκόνγκ” στις 31 Οκτωβρίου. Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα