Στον κόσμο με βάρκα

default image

Ταξιδεύει 200 ημέρες ολοκληρώνοντας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τον γύρο του κόσμου με βάρκα, μία 16χρονη Αυστραλή. Μόνη στους ωκεανούς

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η 16χρονη Τζέσικα Γουάτσον από την Αυστραλία θα ολοκληρώσει τον άθλο της.

Επί 200 ημέρες ταξιδεύει ολομόναχη σε όλους τους ωκεανούς με ένα πολύ μικρο σκάφος και αναμένεται να τερματίσει το ταξίδι της στο Σίδνεϋ.

Παρόλα αυτά αντί για επαίνους δέχεται επικρίσεις και αυτό γιατί τελικά δεν θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ως η νεότερη κοπέλα που κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου μόνη της, γιατί τα ναυτικά μίλια που έχει διανύσει είναι κατά 2000 λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για την αναγνώριση του παγκοσμίου ρεκόρ.

Η Τζέσικα θα έπρεπε να έχει ταξιδέψει από 21.600 ναυτικά μίλια, αλλά όταν ολοκληρώσει τη διαδρομή της θα έχει ταξιδέψει συνολικά 18.265 ναυτικά μίλια. Ο κύριος λόγος που της στέρησε την παγκόσμια πρωτιά είναι ότι δεν ανέβηκε αρκετά στον βόρειο Ατλαντικό.

Ο ατζέντης της Τζέσικα πάντως, διέψευσε τα πάντα περί παγκοσμίου ρεκόρ και ξεκαθάρισε ότι η νεαρή κοπέλα δεν είχε ποτέ ως στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Το μόνο που ήθελε ήταν να είναι η πρώτη 16χρονη που θα έκανε τον γύρο του κόσμου χωρίς να έχει καμία βοήθεια. Άλλωστε στο αρμόδιο συμβούλιο που επικυρώνει τα παγκόσμια ρεκόρ ιστιοπλοΐας δεν δέχεται υποψηφιότητες κάτω των 18 ετών.

Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί η Τζέσικα βρίσκεται στην τελική ευθεία και ελπίζει να φτάσει στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας πριν από τις 18 Μαΐου, ώστε να μπορέσει να γιορτάσει τα γενέθλιά της με την οικογένειά της. Τους τελευταίους 7 μήνες ο θηλυκός Σεβάχ ο θαλασσινός πολέμησε με κύματα και θύελλες. Ακόμα και αν δεν καταφέρει να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχει ήδη καταφέρει να γίνει ηρωίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα