Susan Wojcicki: Πέθανε στα 56 της η πρώην CEO του YouTube

Διαβάζεται σε 2'
Susan Wojcicki: Πέθανε στα 56 της η πρώην CEO του YouTube
AP Photo/Reed Saxon, File

Έφυγε από τη ζωή η άλλοτε Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube και μια από τις πρώτες υπαλλήλους της Google, Susan Wojcicki.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η Susan Wojcicki, η οποία διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube για εννέα χρόνια κατά τη διάρκεια της τεράστιας ανάπτυξης της πλατφόρμας. Παράλληλα ήταν από τις πρώτες υπαλλήλους της Google.

Ο θάνατος της Wojcicki μετά από δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο ανακοινώθηκε από τον σύζυγό της, Dennis Troper.

“Με βαθιά λύπη μοιράζομαι την είδηση ​​του θανάτου της Susan Wojcicki. Η επί 26 χρόνια πολυαγαπημένη μου σύζυγος και μητέρα των πέντε παιδιών μας μας άφησε σήμερα μετά από 2 χρόνια ζωής με  καρκίνο του πνεύμονα. Η Σούζαν δεν ήταν απλώς η καλύτερη φίλη και σύντροφός μου στη ζωή, αλλά ένα λαμπρό μυαλό, μια στοργική μητέρα και μια αγαπημένη φίλη για πολλούς. Ο αντίκτυπός της στην οικογένειά μας και στον κόσμο ήταν αμέτρητος. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά ευγνώμονες για τον χρόνο που είχαμε μαζί της. Παρακαλούμε, κρατήστε την οικογένειά μας στις σκέψεις σας καθώς περνάμε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.

Ο Sundar Pichai, Διευθύνων Σύμβουλος της Google και της Alphabet, έγραψε στο X: «Απίστευτα λυπημένος για την απώλεια της αγαπημένης μου φίλης μετά από δύο χρόνια ζωής με καρκίνο. Ήταν ο πυρήνας της ιστορίας της Google όσο οποιοσδήποτε άλλος, και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον κόσμο χωρίς αυτήν».

Η Wojcicki εντάχθηκε στην Google το 1999 ως η 16ος υπάλληλος της εταιρείας και έγινε η πρώτη υπεύθυνη μάρκετινγκ της μηχανής αναζήτησης.

Το 2005, η Wojcicki ηγήθηκε της κυκλοφορίας του Google Video και το 2006 επέβλεψε την αγορά 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη διαδικτυακή εταιρεία του YouTube.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα