Τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ στον Τζέφρι Έπσταιν

Διαβάζεται σε 3'
Ντέιβιντ Κόπερφιλντ
Ντέιβιντ Κόπερφιλντ AP Photo Jeff Bottari

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που δημοσιεύει έρευνα του Guardian, σύμφωνα με την οποία ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχε συχνή επικοινωνία με τον χρηματιστή και παιδοβιαστή, Τζέφρι Έπσταιν.

Μεγάλες αποκαλύψεις γύρω από τη σωρεία καταγγελιών σε βάρος του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο οποίος έγινε γνωστό ότι καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από τουλάχιστον 16 γυναίκας, έρχονται στη δημοσιότητα.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να διερευνήσουν πόσο “σκοτεινό” φαίνεται να είναι το παρελθόν του δημοφιλούς μάγου. Και τα ευρήματα ενδέχεται να είναι επιβαρυντικά.

Έρευνα του Guardian αποκαλύπτει για τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ότι είχε συχνή επικοινωνία με τον Τζέφρι Επστάιν. Το βρετανικό μέσο είχε στη διάθεσή του αντίγραφα των σημειώσεων του χρηματιστή και παιδοβιαστή, τα οποία “μαρτυρούν” τη σχέση των δύο ανδρών.

Το προσωπικό στην έπαυλη του Επστάιν στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα χρησιμοποιούσε τα μπλοκ για να σημειώνει τα ονόματα των ανθρώπων που του είχαν τηλεφωνήσει, και μεταξύ 2004 και 2005, ένα γνωστό πρόσωπο φαίνεται ότι τηλεφωνούσε επίμονα.

Όχι ο πρίγκιπας Άντριου ή ο Μπιλ Γκέιτς, ούτε καν ο Μπιλ Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και όλοι τους έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις σχέσεις τους με τον ατιμασμένο δισεκατομμυριούχο.

Το όνομα στα μπλοκάκια είναι ένα όνομα που -μέχρι πρόσφατα- είχε υποστεί πολύ λιγότερο έλεγχο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Σύμφωνα με αντίγραφα των τηλεφωνικών σημειώσεων, που είδε ο Guardian, ο μάγος φαίνεται να έχει αφήσει μηνύματα για τον Έπσταιν 16 φορές μέσα σε λίγους μήνες. Οι σημειώσεις στα μπλοκ περιλαμβάνουν σύντομα μηνύματα όπως “είναι σημαντικό” και “απλά τηλεφώνησα για να πω ένα γεια”. Ένα από αυτά αναφέρει “είναι τζάκποτ” χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Σε γραπτή απάντηση σε ερωτήσεις του αμερικανικού Guardian, οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ αρνήθηκαν ότι είχε αφήσει “πολλαπλά μηνύματα” για τον Έπσταιν. “Οποιαδήποτε μηνύματα που είχαν αφεθεί θα είχαν αφεθεί από το γραφείο του πελάτη μας ως απάντηση σε αίτημα του Έπσταιν για εισιτήρια σε μια παράσταση”, δήλωσαν οι δικηγόροι.

Ο Guardian εξέτασε τις επαφές του Κόπερφιλντ με τον Έπσταιν , που αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας που περιλαμβάνει την εξέταση των καταγγελιών για σεξουαλικό παράπτωμα και ανάρμοστη συμπεριφορά από τον ταχυδακτυλουργό. Ο Κόπερφιλντ έχει αρνηθεί ότι έχει εμπλακεί ποτέ σε σεξουαλικό παράπτωμα ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τα τηλεφωνικά μηνύματα δεν ήταν οι μόνες φερόμενες επαφές μεταξύ του μάγου και του χρηματοδότη. Ο Κόπερφιλντ φαίνεται να έχει συναντηθεί με τον Επστάιν τουλάχιστον τρεις φορές, σύμφωνα με συνεντεύξεις μαρτύρων, δικαστικά αρχεία και στοιχεία της αστυνομίας. Δύο θύματα του Επστάιν δήλωσαν ξεχωριστά στον Guardian ότι ήταν παρόντες σε αυτές τις συναντήσεις – ο ένας σε ένα δείπνο στο σπίτι του Επστάιν το 2004 και ο άλλος στην “αποθήκη” του Κόπερφιλντ στο Λας Βέγκας την ίδια χρονιά.

Ήταν οι δύο άνδρες κοντά; Οι δικηγόροι του επιμένουν ότι όχι. Είπαν ότι ο Κόπερφιλντ – ο οποίος δεν έχει σχολιάσει στο παρελθόν τη σχέση του με τον Επστάιν- “δεν ήταν φίλος του Τζέφρι Έπσταιν”.

Είπαν επίσης ότι αγνοούσε εντελώς τα “φρικτά εγκλήματα” του Epstein. “Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, το έμαθε από τον Τύπο”.

Η Sigrid McCawley, δικηγόρος για τα δικαιώματα των θυμάτων στο δικηγορικό γραφείο Boies Schiller Flexner, η οποία έχει εκπροσωπήσει πολλά θύματα του Epstein, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. “Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ δεν μπορεί να κρύψει ή να εξαφανίσει τη στενή φιλία του με τον Τζέφρι Επστάιν”, δήλωσε η ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα