Ταϊλάνδη: Χιλιάδες ζώα νεκρά από φωτιά που ξέσπασε σε υπαίθρια αγορά

Διαβάζεται σε 3'
Ταϊλάνδη: Χιλιάδες ζώα νεκρά από φωτιά που ξέσπασε σε υπαίθρια αγορά
AP

Η φωτιά που ξέσπασε σε υπαίθρια αγορά στο Μπανγκόκ το πρωί της Τρίτης (11/06) προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ζώων και την καταστροφή σχεδόν 100 καταστημάτων.

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (11/06) στη γνωστή υπαίθρια αγορά Τσατουτσάκ της Μπανγκόκ με χιλιάδες ζώα να βρίσκουν τραγικό θάνατο στις φλόγες, ενώ 100 σχεδόν καταστήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Πτηνά, σκύλοι, γάτες, τρωκτικά, ερπετά και φίδια κάηκαν ζωντανά στα κλουβιά όπου βρίσκονταν. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα χωρίς να υπάρχουν ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμοί.

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με πολλούς να απευθύνουν εκ νέου έκκληση στις αρχές να βάλουν τέλος  στη διάθεση κατοικιδίων ζώων προς αγορά στην Τσατουτσάκ. Σημειώνεται ότι έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Να σημειωθεί πως η αγορά Τσατουτσάκ περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες καταστήματα και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ανατολικής Ασίας. Είναι επίσης η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής αγορά στη Ταϊλάνδη, προσελκύοντας σχεδόν 200.000 επισκέπτες κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Όμως, το τμήμα της αγοράς που γίνονται οι πωλήσεις/υιοθεσία κατοικιδίων είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου τέσσερα από τα 27 τμήματα της αγοράς και υπόκειται σε τακτικές επιθεωρήσεις.

Ιδιοκτήτης ενός pet shop αντικρύζει όσα άφησε πίσω της η φωτιά.

“Μόλις έφτασα εδώ, όλα είχαν χαθεί, όλα ήταν καμένα“, λέει η Amporn Wannasut, ιδιοκτήτρια ενός μαγαζιού που έσπευσε στην αγορά μόλις ενημερώθηκε για την πυρκαγιά που ξέσπασε.

“Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καθώς ήταν όλα σκοτεινά μέσα. Δεν μπορούσα να τα βοηθήσω καθόλου. Χάθηκαν όλα.”

Ο 42χρονη ιδιοκτήτρια πουλούσε χελώνες, πύθωνες και μεταξύ άλλων ερπετών βασιλικά φίδια ως κατοικίδια.

“Δεν γνωρίζω καν πως θα κινηθώ μελλοντικά. Θεωρώ πως χρειάζεται να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, αλλά δεν ξέρω πώς,” προσθέτει η γυναίκα.

Ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού που μετακινεί ένα κουτί που υπάρχει μέσα ένας πύθωνας που διασώθηκε από την πυρκαγιά. AP

Μία άλλη ιδιοκτήτρια, ονόματι Μίτσα, δήλωσε ότι ξύπνησε από τις κραυγές των ζώων στο πατάρι πάνω από το κατάστημά της.

Ξαφνικά, πυκνός καπνός γέμισε την ατμόσφαιρα, καθιστώντας αδύνατη την αναπνοή,” είπε η Μίτσα η οποία σκαρφάλωσε σε ένα παράθυρο για να αποφύγει την πυρκαγιά.

Μερικοί ιδιοκτήτες ζουν στην αγορά. Παρόλα αυτά παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός εκείνων που βρίσκονταν εκεί την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε στις 04:10 το ξημέρωμα (τοπική ώρα) και σβήστηκε 30 λεπτά αργότερα.

Οι φωτογραφείς που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο δείχνουν εκτεταμένα τμήματα της αγοράς τυλιγμένα στις φλόγες και κλουβιά απανθρακωμένα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα