Τανζανία: 47 νεκροί από κατολισθήσεις στον Βορρά της χώρας

Διαβάζεται σε 1'
Βροχές στην Τανζανία, φωτογραφία αρχείου
Βροχές στην Τανζανία, φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις στοίχησαν τη ζωή σε 47 ανθρώπους στην Τανζανία. Αφότου γνώρισε μια χωρίς προηγούμενο ξηρασία, η Ανατολική Αφρική πλήττεται εδώ και εβδομάδες από πλημμύρες.

Στους 47 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγω των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων στη βόρεια Τανζανία ενώ 85 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (3/12) η επίτροπος της πληγείσας περιφέρειας.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν από το Σάββατο την πόλη Κάτες, στη βόρεια Τανζανία, σχεδόν 300 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Ντοντόμα, προκαλώντας κατολισθήσεις οι οποίες παρέσυραν κατοικίες.

“Ο απολογισμός αυξάνεται σε 47 νεκρούς και 85 τραυματίες”, δήλωσε η επίτροπος της περιφέρειας Μανυάρα, η Κάθμπερτ Σεντίγκα, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σάμια Σουλούχου Χασάν, που βρίσκεται στο Ντουμπάι για την COP28, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, εξέφρασε τα “συλλυπητήρια” της και δήλωσε ότι “διέταξε τη χορήγηση” έκτακτης βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αφότου γνώρισε μια χωρίς προηγούμενο ξηρασία, η Ανατολική Αφρική πλήττεται εδώ και εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που συνδέονται με το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσοτέρων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων στη Σομαλία και έχουν προκαλέσει περισσότερους από 300 θανάτους στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα