Τελείωσε το “βασιλική σύζυγος”: Η Καμίλα αναφέρεται πια ως βασίλισσα

Τελείωσε το “βασιλική σύζυγος”: Η Καμίλα αναφέρεται πια ως βασίλισσα
O βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα -όπως αναφέρεται στην πρόσκληση για την τελετή της στέψης- Καμίλα. Hugo Burnand/Buckingham Palace via AP

Η πρόσκληση που θα λάβουν οι 2.000 προσκεκλημένοι στην τελετή στέψης του Καρόλου έγινε η πρώτη περίπτωση που η Καμίλα αναφέρεται ως 'βασίλισσα'.

Δύο χιλιάδες άτομα θα λάβουν την πρόκληση που θα τους δώσει το δικαίωμα εισόδου στην εκκλησία του Αβαείου του Γουέστμινστερ. Εκεί δηλαδή, όπου θα γίνει η στέψη του Καρόλου, ως βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Παλατιού αναρτήθηκε η πρόσκληση, μαζί με το πορτρέτο που ‘έβγαλε’ το βασιλικό ζεύγος για την περίσταση. Τη δουλειά ανέλαβε ο φωτογράφος του γάμου του Καρόλου με την Καμίλα, Ούγκο Μπουρνάρντ.

H πρόσκληση που θα λάβουν οι 200 προσκεκλημένοι στην τελετή στέψης του Κάρολου. Royal.uk

Αποκαλύφθηκε και ότι επιλέχθηκαν “οι οκτώ Pages of Honour που θα παραστούν στην τελετή”. Είναι οκτώ αγόρια που θα συνοδεύσουν τον Κάρολο. Μεταξύ τους βρίσκεται ο εγγονός του και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Τζορτζ και τρία εγγόνια της Καμίλα. Που δεν αναφέρθηκε ως βασιλική σύζυγος στην πρόσκληση, αλλά ως “βασίλισσα”.

Σκέτο.

Δημοσκόπηση έδειξε πως πλέον δεν την αντιπαθεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ήταν και αντίθετοι στο να πάρει τον τίτλο που προοριζόταν για την Νταϊάνα. Για αυτό και έγινε η αλλαγή.

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση “σχεδιάστηκε από τον Άντριου Τζέιμισον, έναν εραλδικό καλλιτέχνη και του οποίου το έργο είναι εμπνευσμένο από τα ιπποτικά θέματα του θρύλου του Αρθούρου. Ο κ. Τζέιμισον είναι ένας Αδελφός του Σωματείου Εργατών Τέχνης, του οποίου ο βασιλιάς είναι Επίτιμο Μέλος.

Το αρχικό έργο τέχνης για την πρόσκληση ήταν ζωγραφισμένο στο χέρι σε ακουαρέλα και γκουάς και το σχέδιο θα αναπαραχθεί και θα εκτυπωθεί σε ανακυκλώσιμη κάρτα, με λεπτομέρειες από χρυσό φύλλο.

Κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι το μοτίβο του Πράσινου Ανθρώπου, μιας αρχαίας φιγούρας από τη βρετανική λαογραφία που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση, για να γιορτάσει τη νέα βασιλεία.

Το σχήμα του Πράσινου Ανθρώπου, στεφανωμένο σε φυσικό φύλλωμα, σχηματίζεται από φύλλα βελανιδιάς, κισσού και κράταιγου και τα εμβληματικά άνθη του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα