Τετράχρονος έσπασε πολύτιμο βάζο 3.500 χρόνων σε μουσείο – “Τον έφαγε η περιέργεια”

Διαβάζεται σε 2'
Τετράχρονος έσπασε πολύτιμο βάζο 3.500 χρόνων σε μουσείο – “Τον έφαγε η περιέργεια”
iStock

Ένα 4χρονο αγόρι έσπασε κατά λάθος ένα βάζο ηλικίας 3.500 χρόνων σε μουσείο του Ισραήλ, ενώ περιηγούταν με τον πατέρα του.

“Η περιέργεια σκότωσε την γάτα” ή καλύτερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, κατέστρεψε ένα παμπάλαιο έκθεμα σε μουσείο του Ισραήλ. Ένα 4χρονο αγόρι έκανε θρύψαλα ένα βάζο 3.500 ετών, καθώς περιηγούταν στους εκθεσιακούς χώρους ενός μουσείου στη Χάιφα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του μουσείου Hecht, το βάζο χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού, μεταξύ 2.200 και 1.500 π.Χ., και αποτελούσε σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα, εξαιτίας της παλαιότητας του και της άψογης διατήρησης του.

Όπως αναφέρει το BBC, το έκθεμα βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου χωρίς κάποιο προστατευτικό, καθώς στο μουσείο θεωρούν ότι η έκθεση “χωρίς προστατευτικά, έχει περισσότερη γοητεία”.

Ο πατέρας του 4χρονου αγοριού δήλωσε ότι ο γιός του «τράβηξε ελαφρά το βάζο επειδή ήταν περίεργος για το τι έκρυβε μέσα» και έτσι προκάλεσε την πτώση του. Ο πατέρας του παιδιού, Άλεξ, πρόσθεσε ότι ήταν σοκαρισμένος όταν είδε το βάζο θρυμματισμένο δίπλα στο γιό του και πίστευε ότι δεν το έκανε εκείνος.

Το Μουσείο Hecht ανακοίνωσε ότι το παιδί έλαβε πρόσκληση στην έκθεση με την οικογένειά του για μια οργανωμένη ξενάγηση μετά το περιστατικό που συνέβη.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα αντικείμενα της έκθεσης έχουν υποστεί σκόπιμη ζημιά και τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη αυστηρότητα, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής της αστυνομίας», είπε στο BBC ο Lihi Laszlo από το μουσείο. «Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, οι συνθήκες δεν ήταν οι ίδιες. Το βάζο καταστράφηκε κατά λάθος από ένα μικρό παιδί που επισκέφτηκε το μουσείο».

Παράλληλα, έχει διοριστεί ειδικός στη συντήρηση για την αποκατάσταση του βάζου, το οποίο θα επιστραφεί στη θέση του «σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Παρά το ατυχές περιστατικό το μουσείο υποστήριξε ότι θα συνεχίσει την παράδοση να μην τοποθετεί προστατευτικά σε κάποια εκθέματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα