THE TIMES: Ο Ζελένσκι επέζησε από 3 απόπειρες δολοφονίας την περασμένη εβδομάδα

THE TIMES: Ο Ζελένσκι επέζησε από 3 απόπειρες δολοφονίας την περασμένη εβδομάδα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Ukrainian Presidential Press Office via AP, File)

Δημοσίευμα των THE TIMES κάνει λόγο για τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Ζελένσκι, από τις οποίες και επέζησε. Οι εύλογοι φόβοι του πως αποτελεί "τον νούμερο ένα στόχο της ρωσικής εισβολής".

Τριών δολοφονικών επιθέσεων εναντίον του από την ημέρα που εισέβαλαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, φαίνεται να επέζησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα των THE TIMES.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για δύο απεσταλμένες ομάδες δολοφονίας -η ομάδα Βάγκνερ και οι Τσετσένοι αντάρτες-, με σκοπό να σκοτώσουν τον Ουκρανό πρόεδρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό μέσο θέτει το ζήτημα εξόντωσης του Ζελένσκι. Μερικές ημέρες πριν κι ενώ η ρωσική εισβολή ήταν ακόμη υπό πλήρη εξέλιξη, οι THE TIMES σε δημοσίευμά τους ανέφεραν ότι 400 Ρώσοι μισθοφόροι βρέθηκαν στο Κίεβο για να τον δολοφονήσουν.

Οι προειδοποιήσεις στους Ουκρανούς

Σύμφωνα με την Washington Post, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ειδοποίησε τους Ουκρανούς για μια μονάδα Καντιροβιτών -ελίτ Τσετσένων ειδικών δυνάμεων- που στάλθηκε για να σκοτώσει τον Ζελένσκι. Επικαλέστηκε τον Oleksiy Danilov, γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, ο οποίος είπε ότι αυτές οι μονάδες “εξοντώθηκαν”.

Πρόσθεσε ότι οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας σκοτώθηκαν το Σάββατο στα περίχωρα του Κιέβου. “Και μπορώ να πω ότι λάβαμε πληροφορίες από την FSB, η οποία σήμερα δεν θέλει να λάβει μέρος σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο”, είπε ο Ντανίλοφ στην The Post.

Οι THE TIMES ανέφεραν ότι οι πληροφορίες πληροφοριών προέρχονταν από αντιπολεμικά στοιχεία εντός της FSB.

Στο μεταξύ, οι μισθοφόροι Βάγκνερ φέρεται να ανησυχούσαν από το πόσο ακριβείς ήταν οι προβλέψεις των Ουκρανών για τις κινήσεις τους, ανέφεραν περαιτέρω οι THE TIMES.

Δεν κατονόμασε την πηγή των πληροφοριών, αλλά ανέφερε ότι ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος είπε ότι ήταν “παράξενο” το πόσο καλά ενημερώθηκε η ομάδα ασφαλείας του Ζελένσκι.

Οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να απομακρύνουν τον Ζελένσκι κατά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε και επέλεξε να μείνει στο Κίεβο με την ομάδα προστασίας του και τους στενότερους βοηθούς του.

“Πρόσωπο τιμής, ελευθερίας και θάρρους”

Πολλές χώρες έχουν επιβραβεύσει την απόφαση αυτή του ουκρανού προέδρου, μεταξύ αυτών ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ζελένσκι “πρόσωπο τιμής, ελευθερίας και θάρρους”.

Ο Ζελένσκι είπε ότι φοβάται ότι είναι ο νούμερο ένα στόχος της ρωσικής εισβολής, αλλά την Πέμπτη κάλεσε επίσης για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον μόνο τρόπο για να τερματιστεί η σύγκρουση.

“Αν κάποιος πιστεύει ότι η Ουκρανία θα παραδοθεί, δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία και δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία”, είπε ο Ζελένσκι στην τελευταία του ομιλία μέσω βίντεο σε ένα προφανές μήνυμα με παραλήπτη τον Πούτιν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα