“Θέλει απλά να ζήσει μια κανονική ζωή” λέει ο διανομέας που βρήκε το αγόρι που αγνοούταν επί 6 χρόνια

Διαβάζεται σε 4'
“Θέλει απλά να ζήσει μια κανονική ζωή” λέει ο διανομέας που βρήκε το αγόρι που αγνοούταν επί 6 χρόνια
Alex Batty Greater Manchester Police via AP

Ο Alex Batty, το αγόρι που αγνοούταν για έξι χρόνια, μίλησε στον διανομέα που τον βρήκε για την επιθυμία του να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Ο Alex Batty, το 17χρονο σήμερα αγόρι που βρέθηκε έπειτα από έξι χρόνια που αγνοούταν, δεν φαινόταν θυμωμένος επειδή “απήχθη” από τη μητέρα του και τώρα θέλει απλώς να ζήσει μια “κανονική ζωή”, σύμφωνα με τον Γάλλο φοιτητή που τον βρήκε.

Για τον 17χρονο μίλησε στο Sky News ο Fabien Accidini, ο φοιτητής που πρότεινε στον 17χρονο να τον μεταφέρει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, αφού τον εντόπισε να περπατάει μόνος του υπό δυνατή βροχή κοντά στην Τουλούζη της νότιας Γαλλίας.

Καθώς οι δυο τους ταξίδευαν, ο Alex αποκάλυψε ότι είχε απαχθεί από τη μητέρα του το 2017, όταν ήταν μόλις 11 ετών και είχε ζήσει σε ένα πολυτελές σπίτι στην Ισπανία με περίπου 10 άτομα ως μέλος μιας “πνευματικής κοινότητας”, πριν μετακομίσει στη Γαλλία γύρω στο 2021.

Ο έφηβος είπε ότι έκανε πεζοπορία στα κοντινά βουνά για περισσότερες από τέσσερις ημέρες σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην Αγγλία.

Όπως περιέγραψε στο Sky News ο 26χρονος, ο Alex φαινόταν κουρασμένος και αγχωμένος όταν τον παρέλαβε, αλλά κατά τα άλλα ήταν ήρεμος και “πραγματικά καλά σωματικά”.

Ο 26χρονος αρχικά δεν πίστεψε την ιστορία του Βρετανού, αλλά τελικά συμφώνησε να καλέσει την αστυνομία αφού άκουσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι του συνέβη.

“Δεν είχε μετανιώσει”

“Αφού κάλεσα την αστυνομία για να εξηγήσω την κατάσταση, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, τότε συνειδητοποίησα ότι όλη η ιστορία [ήταν αληθινή]”.

Ο φοιτητής είπε ότι ο Alex δεν φαινόταν θυμωμένος που τον κρατούσαν στην “κοινότητα” και είπε ότι δεν τον είχαν αλυσοδέσει – αν και δεν ήταν σαφές αν του επέτρεψαν να φύγει κάποια στιγμή.

“Δεν είχε μετανιώσει [για το ότι έφυγε από την κοινότητα]… απλά ήθελε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, να ξαναδεί τη γιαγιά του και να έχει ένα φυσιολογικό μέλλον, αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησε”, πρόσθεσε ο φοιτητής.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε κάποιο μήνυμα για τον Alex, ο κ. Accidini είπε: “Ελπίζω η γιαγιά σου να είναι ευτυχισμένη… Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Και αν θέλεις να ξανασυναντηθούμε είμαι εδώ”.

Ο 26χρονος εργαζόταν ως οδηγός που παρέδιδε φάρμακα σε φαρμακεία τη νύχτα που συνάντησε τον Alex και είπε ότι ο έφηβος τον βοήθησε στη δουλειά του κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Πρόσθεσε αστειευόμενος ότι αν ο Alex “θέλει να δουλέψει ξανά με τις παραδόσεις φαρμακείων, ας μου τηλεφωνήσει”.

“Περιμένουμε ότι θα έρθει να τον πάρει η γιαγιά του”

Αυτή τη στιγμή, ο 17χρονος βρίσκεται στην φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών και θα επαναπατρισθεί σύντομα, έγινε γνωστό από πηγές της γαλλικής εισαγγελίας.

“Περιμένουμε ότι θα έρθει να τον πάρει η γιαγιά του. Περιμένουμε να ρυθμίσουμε τον επαναπατρισμό του με τους Βρετανούς”, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Τουλούζης.

“Είναι ασφαλής. Τον έχουν αναλάβει οι κοινωνικές υπηρεσίες”, είπε χωρίς να προσδιορίσει τον τόπο όπου βρίσκεται ο Αλεξ Μπάτι.

“Φυσικά, είμαστε σε επαφή με την βρετανική αστυνομία (…) Συνεργαζόμαστε στενά για να οργανώσουμε τον επαναπατρισμό του“, είπε, προσθέτοντας ότι “έχει γίνει η ταυτοποίησή του και δεν υπάρχει ανησυχία γι’ αυτό”.

Η τοπική αστυνομία από την περιοχή όπου κατάγεται ο νεαρός, ανακοίνωσε χθες ότι βρίσκεται σε επαφή με τις γαλλικές αρχές για να λάβει επιπλέον στοιχεία.

«Είναι μία πολύπλοκη και μακρά έρευνα. Είναι αναγκαίο να γίνουν επιπλέον έρευνες», είχε δηλώσει εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μείζονος Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο νεαρός, που είναι καλά στην υγεία του, δήλωσε ότι δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση.

Η γιαγιά του, που είχε την επιμέλειά του, είχε δηλώσει το 2018 στο BBC πως θεωρούσε ότι η μητέρα του και ο παππούς του τον είχαν πάρει μαζί τους για να ζήσουν σε «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα