Θρίλερ με τρενάκι λούνα παρκ στην Αυστραλία

Διαβάζεται σε 2'
Θρίλερ με τρενάκι λούνα παρκ στην Αυστραλία
To ύψος που σταμάτησε το τρενάκι στην Αυστραλία. Instagram

Διεκόπη η λειτουργία roller coaster, ύψους 32 μέτρων και μήκους 99 μέτρων, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Σώοι οι 20 επιβαίνοντες.

To Leviathan βρίσκεται στο θεματικό πάρκο -αξίας 50.000.000 δολ.- New Atlantis που βρίσκεται στο πάρκο Sea World του Κουίνσλαντ.

Ανήκει στην κατηγορία των ‘τρένων’ των λούνα παρκ.

Eίναι το πρώτο roller coaster από ξύλο που δημιουργήθηκε στην Αυστραλία τα τελευταία 35 χρόνια. Έχει μήκος 909 μέτρων, ύψος 32 μέτρων και χρειάστηκαν 200.000 μέτρα ξυλείας. Έκανε εγκαίνια στις 2/12 του 2022.

Ακολουθεί σχετικό ντοκουμέντο για τη διαδρομή του ‘παιχνιδιού’ που αναπτύσσει ταχύτητα έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Την περασμένη Πέμπτη διεκόπη η λειτουργία του τρένου στις 14.30, αφότου ενεργοποιήθηκε ένας αισθητήρας που υποδείκνυε σφάλμα.

Οι 20 άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί στο ‘τρενάκι’  (συνολικής χωρητικότητας 24 ατόμων) έμειναν περίπου στην κορυφή του ύψους που φτάνει το Leviathan, για περίπου μισή ώρα. Σε αυτό το διάστημα, το προσωπικό προσπαθούσε να επισκευάσει το πρόβλημα. Από την αρχή ήταν σε επικοινωνία με τους επιβαίνοντες, οι οποίοι εν τέλει οδηγήθηκαν στην εκκένωση. Ολοκληρώθηκε σε 30 λεπτά.

Η Sea World εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι «σε όλη τη διάρκεια της διακοπής, οι φιλοξενούμενοι ήταν ασφαλείς και η ομάδα μας ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους. Οι επιβαίνοντες εξήλθαν της διαδρομής από τις ασφαλείς ζώνες στάσης με τη βοήθεια της ομάδας μας.

Η ασφάλεια και η ευημερία των επισκεπτών μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και η διακοπή της λειτουργίας είναι απόδειξη ότι τα συστήματα και οι χειριστές κάνουν ό,τι έχει σχεδιαστεί, πάνω στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί, προκειμένου ννα κρατούν τους επισκέπτες μας ασφαλείς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα