Τι κάνει μία creepy μαριονέτα – μωρό στη μέση μιας πλατείας;

Διαβάζεται σε 3'
Η μαριονέτα Lilly στο Rochdale του Μάντσεστερ
Η μαριονέτα Lilly στο Rochdale του Μάντσεστερ Facebook@Rochdale Borough Council

Η άφιξη της “Lilly”, μίας μαριονέτας ύψους 8,5 μέτρων που σχεδιάστηκε για καλό σκοπό, σε μία μικρή πόλη του Μάντσεστερ, προκαλεί τρόμο και ανατριχίλα. Τι πήγε τόσο λάθος.

Ένα γιγάντιο μωρό – μαριονέτα έχει “προσγειωθεί” στο κέντρο της πόλης Ρότσντεϊλ (Rochdale) του Μάντσεστερ, με τους κατοίκους να έχουν ξεσηκωθεί και να αντιδρούν.

Η “Lilly”, μια μαριονέτα ύψους 8,5 μέτρων τοποθετήθηκε στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο ενός προγράμματος του δήμου για να ενθαρρύνει τους μαθητές να μιλήσουν για τη σημασία του περιβάλλοντος, δεν φαίνεται όμως να εκπληρώνει μέχρι στιγμής τον σκοπό της, αφού έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα, με τους έκπληκτους περαστικούς να θεωρούν πως είναι το πιο άσχημο μωρό που έχουν δει ποτέ και να τη χαρακτηρίζουν “ανατριχιαστική” και “τρομακτική“, καθώς ανοιγοκλείνει τα μάτια της.

Στα αποκαλυπτήρια της “Lilly”, το δημοτικό συμβούλιο του Ρότσντεϊλ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Το Ρότσντεϊλ καλωσόρισε σήμερα έναν ξεχωριστό επισκέπτη, ένα κοριτσάκι που έκανε μια επίσκεψη-έκπληξη στο δημαρχείο της πόλης! Η ‘Lilly’, το 8,5 μέτρων μωρό θα είναι μέρος της εκδήλωσης Wild Wanders τον επόμενο μήνα. Αφού ξύπνησε για να συναντήσει τα παιδιά της περιοχής, της τραγούδησαν και σύντομα ξανακοιμήθηκε. Έχει προσκαλέσει εκατοντάδες μαθητές να έρθουν να τη συναντήσουν αυτή την εβδομάδα, για να μάθουν τι σκέφτονται για το μέλλον του περιβάλλοντός μας“.

Πέρα όμως από την ευαισθητοποίηση, η “Lilly” προκαλεί και τρόμο και αυτό φάνηκε από τα σχόλια που έγιναν για εκείνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης το περιέγραψε ως “Ο Chucky πηγαίνει βόρεια“, μια αναφορά στην αμερικανική σειρά ταινιών τρόμου για τη δολοφονική vintage κούκλα, ενώ ένας άλλος είπε ότι το έργο τέχνης θα τους προκαλούσε “εφιάλτες για μήνες αν το έβλεπαν ως παιδιά“.

Ένα άτομο δήλωσε στο BBC Radio Manchester ότι “δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο Ρότσντεϊλ, ενώ κάποιος άλλος σχολίασε ότι το μωρό είσαι σαν να έχει βγει από την κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του 1990 “Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά”. “Ήρθα από τη γωνία και σκέφτηκα: Είναι απλά ανατριχιαστικό με τα μάτια του κλειστά, πόσο μάλλον ανοιχτά”, είπε.

Σχολικές ομάδες έχουν προσκληθεί να μιλήσουν στο μωρό για τα σχέδιά τους σχετικά με τη φροντίδα της φύσης και των ζώων στο μέλλον, ενώ οι ηχογραφήσεις θα αναπαραχθούν στις 24 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της τριήμερης εκδήλωσης Wild Wanders, του υπαίθριου φεστιβάλ περιβαλλοντικών τεχνών που διοργανώνεται στη λίμνη Hollingworth από το Rochdale Council.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα