Τυφώνας Μίλτον: Οροφή σταδίου “ξεκόλλησε” από τους ισχυρούς ανέμους

Διαβάζεται σε 2'
Τυφώνας Μίλτον: Οροφή σταδίου “ξεκόλλησε” από τους ισχυρούς ανέμους
Ο τυφώνας "Μίλτον" χτυπάει την Φλόριντα AP

Το στάδιο της Tropicana Field στη Φλόριντα, που λειτουργούσε ως καταφύγιο για τους πληγέντες από τον τυφώνα, καταστράφηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και κατοικίες προκαλεί ο τυφώνας Μίλτον που πλήττει από το βράδυ της Τετάρτης (9/10) τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενδεικτικές των ισχυρών ανέμων και των σφοδρών καταιγίδων που σαρώνουν την περιοχή.

Μία εξ αυτών έρχεται από την έδρα των Tampa Bay Rays, το Tropicana Field, στην Αγία Πετρούπολη (St. Petersburg) της Φλόριντα, όπου η οροφή σταδίου ξεκόλλησε από το ισχυρό πέρασμα του τυφώνα. Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα social media δείχνουν την οροφή να έχει εξαφανιστεί εντελώς, και να έχουν απομείνει μόνο μερικά κομμάτια υφάσματος σε ορισμένες πλευρές.

Το γήπεδο είχε προετοιμαστεί για να χρησιμοποιηθεί ως στρατόπεδο βάσης για τους πρώτους ανταποκριτές και ως επιπλέον καταφύγιο για τους πληγέντες της κακοκαιρίας.

Το NBC News επιβεβαίωσε μέσω της Πυροσβεστικής και υπηρεσιών διάσωσης ότι υπάρχουν άνθρωποι στο στάδιο, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο στους διαδρόμους. “Πράγματι, χάθηκε μέρος της οροφής στο Tropicana”, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας Χίλσμπορο, Τζέισον Ντόχερτι, στο MSNBC νωρίς το πρωί της Πέμπτης τοπική ώρα.

Σχεδόν 2,8 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα

Ο τυφώνας Μίλτον είχε μέγιστη διατηρούμενη ταχύτητα ανέμου 120 μίλια/ώρα, κινούμενος ανατολικά-βορειοανατολικά με ταχύτητα 15 μίλια/ώρα.

Παράλληλα, σχεδόν 2,8 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη τη Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Οι μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος καταγράφονται γύρω από την κομητεία Σαρασότα, όπου ο Μίλτον έπληξε την ξηρά στο νησί Siesta Key το βράδυ της Τετάρτης.

Η κομητεία Χίλσμπορο είχε τις περισσότερες διακοπές ρεύματος από τις 2 π.μ. τοπική ώρα, με 510.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι. Στις γειτονικές κομητείες, μεταξύ 80% και 97% των καταναλωτών ενέργειας είναι χωρίς ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Σαρασότα, Μανάτι και Χάρντι.

Οι διακοπές ρεύματος αναμένεται να αυξηθούν καθώς οι ισχυροί άνεμοι του Μίλτον κατευθύνονται προς τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα