Τυφώνας Μίλτον: Ποιος είναι ο “Λοχαγός Νταν” που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του

Διαβάζεται σε 4'
Σκάφη που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του τυφώνα Helene
Σκάφη που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του τυφώνα Helene AP Chris O'Meara

Ο Τζόζεφ Μαλινόφσκι, γνωστός και ως “Λοχαγός Νταν”, παρέμεινε στο σκάφος του κατά την διάρκεια των τυφώνων Helene και Μίλτον και επέζησε.

Ο Τζόζεφ Μαλινόφσκι, o οποίος τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει ευρέως γνωστός στο TikTok ως “Λοχαγός Νταν”, επέζησε από δύο τυφώνες παραμένοντας στο μικρό του ιστιοφόρο στην Τάμπα, καθώς αγνόησε τις εκκλήσεις των αρχών αλλά και χιλιάδων θεατών σε live στο TikTok, να αναζητήσει αλλού καταφύγιο.

Αυτή του η απόφαση αλλά και η ζωντανή μετάδοση των δύσκολων ωρών που πέρασε στο σκάφος του ενώ ο τυφώνας σφυροκοπούσε την περιοχή, εκτόξευσε την δημοτικότητά του.

Ο Τέρενς Κονκάνον, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Τάμπα και TikToker, κατέγραψε την περιπέτεια του Μαλινόφσκι μετά την απόφασή του να παραμείνει στο σκάφος του κατά τη διάρκεια των τυφώνων Helene και Μίλτον.

Η επιμονή του να μην εγκαταλείψει στο σκάφος του προκάλεσε ανησυχία στους τοπικούς αξιωματούχους, με τη δήμαρχο της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, να δηλώνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη το απόγευμα ότι η αστυνομία τον είχε μεταφέρει σε ασφαλές καταφύγιο. Ωστόσο, ο Μαλινόφσκι ήταν ακόμα στη θάλασσα.

Ο Μαλινόφσκι αρνήθηκε τη δήλωση της Κάστορ ότι η αστυνομία τον είχε μεταφέρει σε καταφύγιο, λέγοντας στον Ρος στο livestream του ότι είπε στην αστυνομία «κάποιος θα με φιλοξενήσει απόψε» για να τους διώξει.

Μετά την επέλαση του Μίλτον, ο Μαλινόφσκι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν ήθελε να εκκενώσει, λέγοντας ότι «το ασφαλέστερο μέρος κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας είναι ένα σκάφος».

Τα livestreams στο TikTok κατά τη διάρκεια του τυφώνα

Ο Κονκάνον κέρδισε εκατομμύρια προβολές δημοσιεύοντας βίντεο με τον Μαλινόφσκι. Στην τελευταία ενημέρωση του Κονκάνον, που αναρτήθηκε αργά την Τετάρτη το βράδυ, ο Μαλινόφσκι συμμετείχε σε μια live μετάδοση μαζί με τον δημοφιλή livestreamer Ατίν Ρος, όπου ο τελευταίος δήλωσε ότι θα του αγοράσει ένα νέο σκάφος αξίας μεταξύ 50.000 και 100.000 δολαρίων και θα του προσφέρει συμφωνία με την πλατφόρμα streaming Kick, στην οποία ο Μαλινόφσκι θα μπορούσε να μεταδώσει ζωντανά τις περιπέτειες του στο σκάφος.

@nbcnews Known as ‘Lieutenant Dan’ online, Joseph Malinowski is riding out #Hurricane #Milton on his sailboat in #Florida, rejecting offers of help and requests from #Tampa ♬ original sound – nbcnews

Ο Κονκάνον ανέβασε την πρώτη του ανάρτηση για τον Μαλινόφσκι στις 25 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν χτυπήσει ο τυφώνας Helene, όπου ρώτησε τον Μαλινόφσκι τι είχε να πει στην καταιγίδα. «Γ@μώ το, θέλεις εμένα; Έλα να με πάρεις», είπε ο Μαλινόφσκι από το σκάφος του.

Ο Κονκάνον δημοσίευσε πολλές φορές τον Μαλινόφσκι κατά τη διάρκεια των δύο τυφώνων, με το πιο δημοφιλές βίντεο του να συγκεντρώνει 30 εκατομμύρια προβολές στις 26 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το βίντεο, ο Κονκάνον ρώτησε τον Μαλινόφσκι αν ανησυχεί που η στάθμη της θάλασσας ανέβαινε, και εκείνος απάντησε: «μέχρι στιγμής, όλα καλά».

Ο TikToker δήλωσε σε ένα βίντεο πριν τον Μίλτον ότι είχε εξασφαλίσει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για τον Μαλινόφσκι και ήλπιζε ότι θα εγκαταλείψει το σκάφος του, αλλά ο Μαλινόφσκι επέμενε να μείνει.

Πώς τού δόθηκε το προσωνύμιο «Λοχαγός Νταν»

Ο Μαλινόφσκι δήλωσε στην NBC News ότι είναι άστεγος τα τελευταία 10 χρόνια και μόλις πρόσφατα μετακόμισε στη Φλόριντα.

Είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού κάτω από το γόνατο μετά από τροχαίο όταν ήταν 16 ετών. Ο Κονκάνον έδωσε στον Μαλινόφσκι το παρατσούκλι «Λοχαγός Νταν» από τον χαρακτήρα του «Forrest Gump», έναν επίσης ακρωτηριασμένο άνθρωπο του οποίου το σκάφος επιβιώνει από έναν τυφώνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα