Τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 4 νεκροί – Συγκλονιστικά καρέ από την καταστροφή

Διαβάζεται σε 4'
Τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 4 νεκροί – Συγκλονιστικά καρέ από την καταστροφή
AP Photo/Marta Lavandier

Σαρωτικό είναι το πέρασμα του τυφώνας Μίλτον από την Φλόριντα. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις νεκροί. Εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα. Εικόνες καταστροφής.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Σεντ Λούσι καθώς ο τυφώνας Μίλτον πλήττει τη Φλόριντα από τη νύχτα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους της κομητείας, σε νεότερο προσωρινό απολογισμό από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα.

Ο τυφώνας ισοπέδωσε ένα κτίριο που στέγαζε μια κοινότητα συνταξιούχων στην κομητεία, δήλωσε ο τοπικός σερίφης στο CNN.

Ο τυφώνας Μίλτον διασχίζει σήμερα τη Φλόριντα των ΗΠΑ καιπροκάλεσε κατά το πέρασμά του ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μόλις δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν.

Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια νοικοκυριά στη Φλόριντα έμειναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του PowerOutage.us. Οι διακοπές ρεύματος ήταν πιο έντονες στη δυτική ακτή της πολιτείας, με κομητείες όπως η Hardee να μετρούν πάνω από 9.000 πελάτες που σχεδόν στο σύνολό τους δεν είχαν ρεύμα, και στην Highlands County, όπου το 90% των πελατών βρέθηκε χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προειδοποίησε τους κατοίκους για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν μετά το πέρασμα του τυφώνα. «Καθώς ελέγχετε τις ζημιές και καθαρίζετε, παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με τους κινδύνους», δήλωσε, τονίζοντας στους πολίτες να μην απομακρύνουν κλαδιά δέντρων, να αποφεύγουν τα πεσμένα καλώδια και να μην περπατούν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη προβλέπεται να ενισχύσει την ένταση των τυφώνων και να αυξήσει τις βροχοπτώσεις που τους συνοδεύουν. Ερευνητές της ομάδας World Weather Attribution, που εκτιμά την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα ακραία καιρικά φαινόμενα, δήλωσαν ότι ετοιμάζονται να δημοσιεύσουν την αξιολόγησή τους για τον τυφώνα Μίλτον την Παρασκευή.

Δείτε συγκλονιστικά καρέ από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα

Στιγμιότυπο από τον τυφώνα Μίλτον AP Photo/Mike Stewart
AP Photo/Mike Stewart
AP Photo/Marta Lavandier
AP Photo/Rebecca Blackwell
AP Photo/Mike Stewart

AP Photo/Julio Cortez
AP Photo/Julio Cortez

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα