Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ: Να προσπαθήσουμε για επανάληψη των συνομιλιών με την Ελλάδα

default image

Τηλεφωνική επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ, Φρανσουά Ολάντ και Μπαράκ Ομπάμα «συμφώνησαν σήμερα Δευτέρα να ενώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενθαρρύνουν την επανάληψη των συνομιλιών» για το ελληνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

«Συμφώνησαν να ενώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενθαρρύνουν την επανάληψη των συνομιλιών, που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση της κρίσης και θα διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» επισήμανε η ίδια πηγή.

Μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα με στόχο η χώρα αυτή να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ επισήμανε ότι το να επιτευχθεί αυτός ο στόχος «είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών που κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο Λευκός Οίκος σημείωσε επιπλέον ότι η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι μικρή και εκτίμησε ότι η κρίση δεν θα θέσει σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα