Το αεροπλάνο της Singapore Airlines έπεσε 178 πόδια σε πέντε δευτερόλεπτα

Διαβάζεται σε 2'
Το Boeing 777-312ER της Singapore Airlines
Το Boeing 777-312ER της Singapore Airlines AP Photo/Elaine Thompson

Νέα στοιχεία σχετικά με τις αναταράξεις που έπληξαν την πτήση της Singapore Airlines την περασμένη Τρίτη. Ο λόγος που έχασε απότομα ύψος.

Οι αρχικές έρευνες για τις αναταράξεις που έπληξαν την πτήση της Singapore Airlines την περασμένη Τρίτη αποκαλύπτουν ότι έπεσε περίπου 178 πόδια (54 μέτρα) σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Ένας Βρετανός επιβάτης πέθανε και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν η πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη αντιμετώπισε αναταράξεις πάνω από τη Μιανμάρ και χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Ταϊλάνδη.

Οι ερευνητές της Σιγκαπούρης εξήγαγαν δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα στη συσκευή εγγραφής δεδομένων πτήσης και στη συσκευή εγγραφής φωνής στο πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Η προκαταρκτική έκθεσή τους ανέφερε ότι οι γρήγορες αλλαγές στη βαρυτική δύναμη (G) ανάγκασαν την απότομη απώλεια ύψους και πιθανότατα τραυμάτισε όσους δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα του Γραφείου Έρευνας Ασφάλειας Μεταφορών (TSIB) ανέφεραν ότι το αεροπλάνο πετο΄θυσε κανονικά έως ότου πιθανώς πέταξε πάνω από μια περιοχή “ραγδαίας συναγωγικής δραστηριότητας” ενώ περνούσε πάνω από τα νότια της Μιανμάρ στα 37.000 πόδια (11.300 μέτρα).

«Οι γρήγορες αλλαγές στο G σε διάρκεια 4,6 δευτερολέπτων οδήγησαν σε πτώση υψομέτρου κατά 178 πόδια (54 μέτρα), από 37.362 πόδια σε 37.184 πόδια», ανέφερε η έκθεση.

“Αυτή η αλληλουχία γεγονότων πιθανότατα προκάλεσε τραυματισμούς στο πλήρωμα και τους επιβάτες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα