Το φαγητό δε φέρνει την ευτυχία

default image

Γονείς έχασαν 136 κιλά για να μην τους κοροϊδεύουν τα παιδιά τους. Πώς ο κοινωνικός ρατσισμός ''βελτίωσε'' τη ζωή όλης της οικογένειας. Ποία συμβουλή δίνει το ζευγάρι

Η Kerrie και ο Paul Kew ήταν και οι δύο παχύσαρκοι, χωρίς αυτό να επιβαρύνει τη μεταξύ τους σχέση και να δημιουργεί προβλήματα στο γάμο τους. Αυτό άλλαξε ξαφνικά, όταν ο σύζυγος απείλησε τη γυναίκα του ότι θα την χωρίσει αν δε χάσει τα περιττά κιλά της.

Πριν προλάβετε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα, πρέπει να ξέρετε ότι ο άνδρας το έκανε αυτό με τις καλύτερες των προθέσεων, για να την ”ταρακουνήσει”. Της είπε ότι εκείνος το πήρε απόφαση να κάνει δίαιτα και θέλει να κάνει κι εκείνη το ίδιο, αν θέλει να παραμείνουν μαζί. Η απειλή έγινε το εφαλτήριο και το ζευγάρι ενωμένο πήρε τη σημαντική και δύσκολη απόφαση να χάσει τα παραπανίσια κιλά του.

Το πρόβλημα παχυσαρκίας που αντιμετώπιζε το ζευγάρι επιβάρυνε την υγεία του αλλά αποτελούσε και μία αφορμή μη κολακευτικών σχολίων για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους. Η μητέρα δηλώνει ότι καθημερινά τα παιδιά της έρχονταν στενοχωρημένα από το σχολείο γιατί οι συμμαθητές τους τα κορόιδευαν για τους χοντρούς γονείς τους. ”Δε μπορούσα να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια, κάθησα και σκέφτηκα ότι ο άνδρας μου θέλει να χάσει τα κιλά για να είναι πιο ωραίος και υγιής αλλά και για να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τα παιδιά στο σχολείο” τονίζει η Kerrie.

Έτσι, αφού όλοι επηρεάζονταν άμεσα ή έμμεσα από τη δεδομένη κατάσταση, το σκέφτηκε και είπε μέσα της ”εγώ θα μείνω χοντρή; Φυσικά και όχι.” Μετά την ανακοίνωση της απόφασης και τα επιφωνήματα χαράς, ξεκίνησαν την προσπάθεια.

Υποβλήθηκαν και οι δύο σε εγχείρηση στομάχου και κατάφεραν να χάσουν μαζί 136 κιλά. Ο Paul πριν από έξι μήνες ζύγιζε 169 κιλά, ενώ τώρα είναι 100 και η Kerrie από 143 κατάφερε να πάει στα 75 κιλά.

Αισθάνονται πολύ καλύτερα τώρα. Τα παιδιά τους είναι χαρούμενα και κανείς δεν τόλμησε να τα κοροϊδέψει ξανά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι και οι δύο τους είναι πολύ πιο υγιείς από ποτέ και πάνω από όλα δίνουν ένα καλό παράδειγμα στα παιδιά τους, για να μην τρώνε πολύ.

Πριν από έξι μήνες ο Paul και η Kerrie δε μπορούσαν να παίξουν με τα παιδιά τους, ούτε να πάνε βόλτα με το ποδήλατο ή ακόμη να κολυμπήσουν μαζί σε μια παραλία. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Έχουν μπροστά τους μία ολόκληρη ζωή να χαρούν.

Και όπως λένε και οι δύο. Το πολύ φαγητό δεν φέρνει την ευτυχία αλλά τη δυστυχία γιατί δε μπορείς να χαρείς την πραγματική ζωή.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα