Το FBI ερευνά ενδεχόμενη “απόπειρα δολοφονίας” του Τραμπ

Διαβάζεται σε 4'
Το FBI ερευνά ενδεχόμενη “απόπειρα δολοφονίας” του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ Associated Press

Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια φερόμενη “απόπειρα δολοφονίας” κατά του πρώην προέδρου Τραμπ για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Φλόριντα.

Έρευνα για ενδεχόμενη “απόπειρα δολοφονίας” κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως διεξάγει το FBI, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή (15/09) στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach στη Φλόριντα.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, το FBI, οι Μυστικές Υπηρεσίες και το γραφείο του τοπικού σερίφη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας λεπτομέρειες για το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα δύο ακριβώς μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσιλβάνια.

Το γήπεδο είχε κλείσει μερικώς για να παίξει γκολφ ο Ντόναλντ Τραμπ και οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών βρίσκονταν μερικά μέτρα μπροστά του όταν παρατήρησαν ένα άτομο με πυροβόλο όπλο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το άτομο φάνηκε να σπρώχνει την κάννη του όπλου μέσα από τη γραμμή του φράχτη και τότε ένα μέλος των Μυστικών Υπηρεσιών που βρισκόταν δύο τρύπες από το σημείο όπου ο πρόεδρος έπαιζε γκολφ, πυροβόλησε εναντίον του υπόπτου.

Όπως γνωστοποίησε ο τοπικός σερίφης κατά τη συνέντευξη Τύπου, ένας μάρτυρας είδε έναν άνδρα να βγαίνει τρέχοντας από θάμνους και να μπαίνει σε ένα μαύρο αυτοκίνητο Nissan. Οι αρχές εντόπισαν το όχημα και συνέλαβαν έναν ύποπτο.

Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Palm Beach, Ρικ Μπράντσο, “στους θάμνους, όπου βρισκόταν ο ύποπτος βρέθηκε ένα τουφέκι τύπου AK-47 με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης, τα οποία ήταν κρεμασμένα στον φράχτη και μια κάμερα GoPro“.

2024 Stephany Matat/AP Photo

Ο ύποπτος δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή του στη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας, δήλωσε ο σερίφης, χωρίς να τον κατονομάσει ή να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Τραμπ: “Είμαι ασφαλής και καλά”

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συγκέντρωση χρημάτων λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο Τραμπ είπε: “Υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν οι φήμες αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!“.

Τίποτα δεν θα με καθυστερήσει. Δεν θα υποχωρήσω ΠΟΤΕ!“, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.

Σε ανάρτησή του στο X, o υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Τζέι Ντι Βανς ανέφερε πως “χαίρομαι που ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής. Μίλησα μαζί του πριν δημοσιοποιηθούν τα νέα και ήταν, εκπληκτικά, σε καλή διάθεση.

Ακόμα δεν ξέρουμε πολλά, αλλά θα αγκαλιάσω πολύ σφιχτά τα παιδιά μου απόψε και θα πω μια προσευχή ευγνωμοσύνης”.

Όπως ανέφερε ο σερίφης Μπράντσο, το γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Νότια Φλόριντα θα είχε “περικυκλωθεί” αν ο ίδιος ήταν ο εν ενεργεία πρόεδρος, αλλά η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ήταν “περιορισμένη” στις περιοχές που ήταν σε θέση να καλύψει πριν λάβει χώρα το περιστατικό.

“Το γήπεδο γκολφ περιβάλλεται από θάμνους, οπότε όταν κάποιος μπαίνει μέσα στους θάμνους, είναι λίγο πολύ εκτός οπτικού πεδίου και σε αυτό το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δεν είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος“, δήλωσε ο σερίφης. Και πρόσθεσε:

“Αν ήταν, θα είχαμε περικυκλώσει ολόκληρο το γήπεδο γκολφ. Αλλά επειδή δεν είναι, η ασφάλεια περιορίζεται στις περιοχές που η Μυστική Υπηρεσία κρίνει ότι είναι δυνατόν. Οπότε, φαντάζομαι ότι την επόμενη φορά που θα έρθει στο γήπεδο γκολφ, πιθανόν να υπάρχουν λίγο περισσότεροι άνθρωποι γύρω από την περίμετρο. Αλλά η Μυστική Υπηρεσία έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα