Το φιλί στους στρατιώτες

default image

Για την περιπέτειας της κράτησής του από το καθεστώς Μουμπάρακ μίλησε ο Γ. Γκόνεμ, στέλεχος της Google. Τι είπε για τη σχέση του με τους στρατιώτες, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να τον χτυπούν. Δείτε το βίντεο (Vid+Pic)

Ο Γουάελ Γκόνεμ, το στέλεχος του αμερικανικού ομίλου Google που μετά τη σύλληψή από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας αναδείχθηκε σε σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, δήλωσε ότι όταν απελευθερώθηκε “φίλησε” τους στρατιώτες που τον κρατούσαν και του έδιναν τσιγάρα στη διάρκεια της 12ήμερης κράτησής του.

“Εβγαλα το μαντήλι που είχα στα μάτια μου, είπα ‘γεια’ και τους φίλησα όλους”, δήλωσε ο Γόνεμ στην εκπομπή “60 minutes”, η οποία μεταδόθηκε χθες Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο Γκόνεμ, επικεφαλής του μάρκετινγκ της Google για τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, συνελήφθη στις 27 Ιανουαρίου και πέρασε 12 ημέρες στα χέρια των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Μετά την απελευθέρωσή του επιβεβαίωσε ότι είναι ο διαχειριστής της σελίδας του Facebook “Είμαστε όλοι ο Χάλεντ Σαΐντ”. Το γκρουπ αυτό, που αναφέρεται στον 28χρονο άνδρα που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία τον Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια, μαζί με το κίνημα της 6ης Απριλίου, συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

 

Στο CBS ο Γκόνεμ δήλωσε ότι δεν του έδιναν “συστηματικά” τσιγάρα κατά τη διάρκεια της κράτησής του και ότι οι στρατιώτες, ήταν αναγκασμένοι να τον χτυπούν, λόγω των πιέσεων από τους αξιωματικούς.

“Τους συγχωρώ διότι ήταν πεπεισμένοι ότι έκανα κακό στη χώρα . Είμαι προδότης, αποσταθεροποιώ τη χώρα, οπότε όταν ένας στρατιώτης με χτυπά, δεν με χτυπά επειδή είναι κακός. Με χτυπά διότι ήταν βέβαιος ότι είχε δίκιο”, πρόσθεσε ο Γκόνεμ.

Σχολίασε επίσης και για το κίνημα που προκάλεσε την πτώση του Μουμπάρακ: “Χωρίς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν θα είχε συμβεί ποτέ. Χωρίς το Facebook, το Twitter, το Google, το YouTube δεν θα είχε συμβεί ποτέ”, διαβεβαίωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα