Το Ιράν υπόσχεται “ισχυρότερη” απάντηση αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα

Διαβάζεται σε 2'
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν AP Photo Vahid Salemi

Την πεποίθηση ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ισραήλ, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, αλλά υποσχέθηκε ισχυρότερη απάντηση αν προβεί σε αντίποινα.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν επέμεινε ότι η Τεχεράνη «δεν επιδιώκει πόλεμο», αλλά υποσχέθηκε ισχυρότερη απάντηση εάν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα για την πυραυλική του επίθεση.

«Εάν (το Ισραήλ) θέλει να αντιδράσει, θα έχουμε μια ισχυρότερη απάντηση, αυτό είναι που έχει δεσμευτεί η Ισλαμική Δημοκρατία», δήλωσε ο Πεζεσκιάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, στη Ντόχα.

«Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, το Ισραήλ είναι αυτό που μας αναγκάζει να αντιδράσουμε», είπε.

Ο Πεζεσκιάν μίλησε μία ημέρα μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Τις τελευταίες ώρες, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αρκετοί ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν μέσα σε βάσεις της πολεμικής αεροπορίας χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

«Ο βρώμικος στόχος του σιωνιστικού καθεστώτος είναι να προκαλέσει ανασφάλεια και να εξαπλώσει την κρίση στην περιοχή», δήλωσε ο Πεζεσκιάν. «Αυτό που θέλουμε από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες είναι να πουν στην οντότητα που έχουν φυτέψει στην περιοχή (Ισραήλ) να σταματήσει την αιματοχυσία».

Την ίδια ώρα, ο Σεΐχης Ταμίμ προειδοποίησε ότι το Ισραήλ οδηγεί την περιοχή στο «χείλος της αβύσσου» με τις επιθέσεις του κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα