Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για “εμπλοκή” του Ιράν στις επιθέσεις της Χαμάς

Διαβάζεται σε 1'
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για “εμπλοκή” του Ιράν στις επιθέσεις της Χαμάς
Βομβαρδισμοί στη Γάζα AP Photo Ali Mohmoud

Στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς ισχυρίζεται ότι κατέχει το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να μπορεί “να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες”.

Αποδείξεις για “εμπλοκή” του Ιράν στις επιθέσεις της Χαμάς, που άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, ισχυρίζεται πως κατέχει το Ισραήλ.

Ο υποστράτηγος Michael Edelstein, βετεράνος διοικητής που συνεργάζεται με τη Νότια Διοίκηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), είπε ότι οι επιτιθέμενοι ήταν “καλά εκπαιδευμένοι, καλά εξοπλισμένοι”.

“Σίγουρα μπορείτε να δείτε τα στοιχεία, έχουμε αποδείξεις για την ιρανική ανάμειξη“, δήλωσε χαρακτηριστικά σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Skynews, δεν παρουσίασε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για την ιρανική εμπλοκή.

Δεν μπορώ να επεκταθώ πάρα πολύ, αλλά μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Όχι μόνο για τον εξοπλισμό, αλλά και για περισσότερα από αυτό”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί αποδείκνυαν ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ο αξιωματικός είπε: “Δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες. Λυπάμαι. Έχτισαν κάποιους χώρους εκπαίδευσης στη Γάζα και μπορώ να πω ότι συμπεριφέρονται πολύ επαγγελματικά, δυστυχώς. Με πολύ κακό τρόπο. Αλλά αυτός είναι ο τρόπος που εκπαιδεύτηκαν να ενεργούν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα