Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία

Διαβάζεται σε 1'
Turkey Hagia Sofia
Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη Emrah Gurel/AP Photo

Το γραφείο εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ καλεί όλους τους Ισραηλινούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Τουρκία το συντομότερο δυνατό υπό τον φόβο επιθέσεων.

Προειδοποίηση κατά των ταξιδιών σε Τουρκία και Μαρόκο, επικαλούμενο φόβους ότι οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες θα αποτελέσουν στόχους των οργισμένων για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Times Of Israel, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρει ότι αυξάνει τον συναγερμό για την Τουρκία στην κατηγορία 4 και καλεί όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα να φύγουν το συντομότερο δυνατό.

Για το Μαρόκο, το επίπεδο απειλής αυξάνεται στην κατηγορία 2 και οι τουρίστες από το Ισραήλ καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους, δήλωσε πως το “χτύπημα ενός νοσοκομείου με γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες” αποτελεί παράδειγμα “έλλειψης των πιο βασικών ανθρώπινων αξιών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα