Το Ισραήλ θα στείλει αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις – Αβέβαιη η συμμετοχή της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Παλαιστίνιοι στη Γάζα
Παλαιστίνιοι στη Γάζα AP Photo/Hatem Ali

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αποστολή ισραηλινής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα, που θα διεξαχθούν αύριο στη Ντόχα. “Θρίλερ” με τη συμμετοχή της Χαμάς.

Την έγκριση αποστολής ισραηλινής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς σε αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας και ένας ειδικός σύμβουλος του Νετανιάχου θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες ζήτησαν οι μεσολαβήτριες χώρες, Κατάρ, ΗΠΑ και Αίγυπτος, ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την είδηση μετέδωσε και το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12. Σύμφωνα με πηγές, στις συνομιλίες θα παρευρεθεί και ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτόν τον νέο γύρο συνομιλιών.

Εκπρόσωποι των μεσολαβήτριων χωρών αναμένεται να έχουν διαβουλεύσεις με τη Χαμάς μετά τις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα, τόνισε ένας αξιωματούχος στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα θα διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη (15/08) στο Κατάρ, ωστόσο η συμμετοχή της Χαμάς θεωρείται αβέβαιη.

Αυτές οι νέες συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός, για τις οποίες απηύθυναν κάλεσμα οι μεσολαβήτριες χώρες (το Κατάρ, οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος) θα λάβουν χώρα στην Ντόχα, επιβεβαίωσε μία πηγή προσκείμενη στη Χαμάς και μια άλλη με γνώση των διαπραγματεύσεων, παρουσία του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, σύμφωνα με μια τρίτη πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα