Το “ματωμένο” πρωτοσέλιδο της Capital για το μακελειό στα γραφεία της στο Μέριλαντ

Το “ματωμένο” πρωτοσέλιδο της Capital για το μακελειό στα γραφεία της στο Μέριλαντ
Δημοσιογράφοι έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στο Μέριλαντ, που γάζωσε με το όπλο του ένας 38χρονος - Το πρωτοσέλιδο της Capital

Η αμερικανική εφημερίδα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα κυκλοφορήσει κανονικά, μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκαν στα γραφεία της, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε εργαζόμενοι.

Κανονικά θα κυκλοφορήσει το φύλλο της εφημερίδας Capital Gazette, μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της στην Αννάπολις, πρωτεύουσα του Μέριλαντ, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε εργαζόμενοι. Ο τίτλος του πρωτοσέλιδού της -όπως δημοσιοποίησε η εφημερίδα μέσω twitter- είναι «Πέντε νεκροί στην Capital», πάνω από τον οποίο έχουν αναρτηθεί οι φωτογραφίες και τα ονόματα των πέντε θυμάτων της επίθεσης.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη: Πρόκειται για τον 38χρονο Τζάροντ Ράμος, ο οποίος φαίνεται πως είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με την εφημερίδα. Ο αξιωματικός της αστυνομίας στην Αννάπολις, Μπιλ Κραμπφ, έκανε λόγο για «στοχευμένη» ενέργεια, προσθέτοντας πως η εφημερίδα είχε δεχθεί απειλές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο Ράμος -που χρησιμοποίησε τουφέκι- είχε στόχο συγκεκριμένους δημοσιογράφους ή τους εργαζόμενους στην εφημερίδα συλλήβδην.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, το 2012, ο Ράμος είχε κάνει μήνυση κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση από άρθρο σχετικά με την καταδίκη του για υπόθεση παρενόχλησης ένα χρόνο νωρίτερα. Η μήνυση απορρίφθηκε από δικαστή που σημείωσε ότι δεν γράφτηκε τίποτα ψευδές για τον Ράμος και η εφημερίδα δικαιώθηκε στην πορεία από δευτεροβάθμιο δικαστήριο..

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα