Το Μιλάνο “γέμισε” με τα πρησμένα πρόσωπα της Ομπάμα και της Μακρόν

Το Μιλάνο “γέμισε” με τα πρησμένα πρόσωπα της Ομπάμα και της Μακρόν
Καμπάνια τέχνης του δρόμου, Μιλάνο Twitter

Μία σειρά σοκαριστικών αφισών με υπογραφή του καλλιτέχνη Παλόμπο γέμισε τους δρόμους του Μιλάνο. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση κατά της βίας των γυναικών.

Τα πρησμένα και γεμάτα μώλωπες πρόσωπα της Μπριζίτ Μακρόν και Μισέλ Ομπάμα στους δρόμους του Μιλάνου. Πρόκειται για μια σειρά σοκαριστικών αφισών με την υπογραφή του Ιταλού καλλιτέχνη Αλεσάντρο Παλόμπο, οι οποίες στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν για τη μάστιγα της βίας εναντίον των γυναικών.

Αυτή η «καμπάνια τέχνης του δρόμου» φέρει τον τίτλο «Just because I am a Woman» (Επειδή απλά είμαι γυναίκα).

Εκτός της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας και της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, στις αφίσες δεσπόζουν τα πρόσωπα της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, της πρώην υποψήφιας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον, της Αμερικανίδας βουλευτίνας Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, της ντε φάκτο επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι και της Σόνια Γκάντι, της προέδρου του κόμματος του Κογκρέσου, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ινδία.

Παρουσιάζοντας τα γεμάτα με τραύματα πρόσωπα ορισμένων από των σημαντικότερων γυναικών της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ο Αλεσάντρο Παλόμπο θέλει «να αποτυπώσει την τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο (…) με στόχο να καταγγείλει, να ευαισθητοποιήσει και να αποσπάσει μια ουσιαστική απάντηση των θεσμών και της πολιτικής» εξήγησε το γραφείο Τύπου του καλλιτέχνη.

Σε κάθε αφίσα, κάτω από τα πρόσωπα γυναικών που έχουν πέσει θύματα βιαιοπραγίας ή στραγγαλισμού, μηνύματα γραμμένα στην αγγλική γλώσσα καταγγέλλουν την κατάσταση πολλών γυναικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη:

«Είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πληρώνομαι λιγότερα, υπέστην ακρωτηριασμό των γεννητικών μου οργάνων, δεν έχω δικαίωμα να ντύνομαι όπως θέλω, δεν μπορώ να επιλέξω ποιον θα παντρευτώ, είμαι θύμα βιασμού».

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φυλής, κοινωνικής τάξης ή θρησκείας» υπογραμμίζουν τα μηνύματα στις αφίσες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα