Το “να μην αστοχήσει την επόμενη φορά” οδηγεί τον Τζακ Μπλακ στο τέλος των Tenacious D

Διαβάζεται σε 4'
Το “να μην αστοχήσει την επόμενη φορά” οδηγεί τον Τζακ Μπλακ στο τέλος των Tenacious D
H συναυλία της Κυριακής ήταν η τελευταία για τους Tenacious D μετά το σχόλιο για τον Τραμπ. Invision/AP Amy Harris

Η πιο άστοχη ευχή που θα μπορούσε να κάνει ο Κάιλ Γκας για τα γενέθλια του, οδήγησε τον Τζακ Μπλακ στο πρόωρο τέλος της περιοδείας των Tenacious D και ίσως της ύπαρξης τους.

Οι Tenacious D είναι ντουέτο, βραβευμένο με Grammy που συγκροτούν οι ηθοποιοί Τζακ Μπλακ και Κάιλ Γκας. Για περισσότερα από 30 χρόνια, από όταν πρωτοσυναντήθηκαν οι Μπλακ και Γκας στο θέατρο Actors’ Gang της Καλιφόρνια συνδυάζουν την κωμωδία και την κλασική ροκ.

Ο Μπλακ, ο οποίος δεν εγκατέλειψε όταν απογειώθηκε η καριέρα του τη δεκαετία του 2000, είχε περιγράψει κάποτε αυτό που έχει ‘φτιάξει’ με τον κολλητό του φίλο ως «συνδυασμό των Simon & Garfunkel και Black Sabbath». Είχε προσθέσει και ότι στις παραστάσεις/συναυλίες τους συνδύαζαν κλασικά τραγούδια της ροκ «με ύβρεις, αστεία, σεξουαλική και σατανική ανοησία».

Ανέκαθεν στις προτεραιότητες των Tenacious D ήταν ο παραλογισμός. Τα μέλη του είχαν επιδείξει μια αριστερή διάθεση, στις πολιτικές τους τοποθετήσεις.

Απολάμβαναν και το σεβασμό των συναδέλφων τους ρόκερ, όπως φαίνεται και από τις συνεργασίες που έχουν κάνει για να ‘ανοίγουν’ συναυλίες ονομάτων όπως οι Tool και οι Foo Fighters.

Την Κυριακή βρέθηκαν από το ζενίθ, στο ναδίρ, βγάζοντας τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια.

Στις 14 Ιουλίου ο Γκας ‘έκλεισε’ τα 64. Ο Μπλακ, ο οποίος πριν ένα μήνα υποστήριξε δημόσια τον Τζο Μπάιντενσε εκδήλωση για συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία (την οργάνωσαν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς), του ευχήθηκε επί σκηνής στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Του τραγούδησε το happy birthday και του ετοίμασε μια τούρτα με κεράκια, για να τα σβήσει. Πριν φυσήξει ο εορτάζων, ο φίλος του τού είπε να κάνει μια ευχή.

Ο Γκας ευχήθηκε «να μη χάσει τον Τραμπ την επόμενη φορά».

Προφανώς και αναφερόταν στη σφαίρα που πέρασε ξυστά από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του, δυο ημέρες νωρίτερα.

Το κοινό και ο Μπλακ γέλασαν με την ευχή του Γκας και η συναυλία συνεχίστηκε.

Γερουσιαστής ζήτησε την απέλαση των Tenacious D από την Αυστραλία

Όσοι άκουσαν την ατάκα και δεν ήταν στη συναυλία, αντέδρασαν με έναν άρδην διαφορετικό τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αυστραλού γερουσιαστή, Ραλφ Μπάμπετ που κάλεσε τον πρωθυπουργό, Άντονι Αλμπανέζε να καταγγείλει τους Tenacious D και τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, Άντριου Γκιλς να ανακαλέσει τις βίζες των μελών της μπάντας και να τους απελάσει άμεσα.

Ο Μπάμπετ σχολίασε πως «οτιδήποτε λιγότερο από μια απέλαση αποτελεί επιδοκιμασία του πυροβολισμού και της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ».

Μετά τον κακό χαμό που στα media, οι Tenacious D ανακοίνωσαν πως ακυρώνουν τις επόμενες συναυλίες που είχαν προγραμματίσει στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Όλες ήταν sold out.

Ο Μπλακ εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου που δημοσίευσε στα social media. Έγραψε πως «αιφνιδιάστηκα από από αυτό που ειπώθηκε στη συναυλία της Κυριακής. Δεν θα επιδοκιμάσω ποτέ ρητορική μίσους και δεν θα ενθαρρύνω ποτέ την όποιας μορφής πολιτική βία. Έπειτα από μεγάλη σκέψη, δεν αισθάνομαι πλέον ότι είναι σκόπιμο να συνεχίσουμε την περιοδεία των Tenacious D. Σε αναμονή τίθενται και όλα τα μελλοντικά μας δημιουργικά σχέδια. Είμαι ευγνώμων στους φαν για την υποστήριξη και την κατανόησή τους».

Ο Γκας απολογήθηκε δια του Instagram.

Ομολόγησε πως η ατάκα που αυτοσχεδίασε ήταν «εξαιρετικά ανάρμοστη, επικίνδυνη και λάθος. Δεν επικροτώ τη βία του όποιου είδους, της όποιας μορφής εναντίον οποιουδήποτε. Αυτό που συνέβη (βλ. απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ) ήταν μια τραγωδία. Λυπάμαι απίστευτα για τη σοβαρή έλλειψη κρίσης που επέδειξα. Ζητώ συγγνώμη σε εκείνους που απογοήτευσα και πραγματικά μετανιώνω τον πόνο που προκάλεσα».

To κακό όμως, είχε γίνει και τώρα αμφισβητείται ακόμα και το μέλλον του ντουέτου. Πληροφορίες του Hollywood Reporter θέλουν τον Γκας να έχει μείνει χωρίς πρακτορείο, καθώς αυτό που είχε μέχρι την περασμένη εβδομάδα τον ενημέρωσε πως ‘λύνουν’ τη συνεργασία τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα