Το πρώτο σχόλιο του Ισραήλ για τη δολοφονία Χανίγια

Διαβάζεται σε 2'
Γυναίκα κρατά αφίσα του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη
Γυναίκα κρατά αφίσα του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη AP Photo/Vahid Salemi

Το σχόλιο του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη.

Στο πρώτο σχόλιο ισραηλινού αξιωματούχου σχετικά με τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, προέβη ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, χωρίς να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει την εμπλοκή του Ισραήλ.

“Δεν υπήρξε καμία πρόσθετη αεροπορική επιδρομή – ούτε πύραυλος, ούτε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος – σε όλη τη Μέση Ανατολή εκείνη τη νύχτα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τους New York Times.

Νωρίτερα οι ΝΥΤ, επικαλούμενοι επτά αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, αποκάλυψαν πως ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε από βόμβα, που είχε τοποθετηθεί κρυφά πριν από περίπου δύο μήνες, στον ξενώνα της Τεχεράνης όπου επρόκειτο να διανυκτερεύσει ο Χανίγια.

Όπως ανέφεραν, η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, μόλις επιβεβαιώθηκε ότι βρισκόταν μέσα στο δωμάτιό του στον ξενώνα. Από την έκρηξη σκοτώθηκε επίσης ένας σωματοφύλακας.

Ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Ziyad al-Nakhalah, διέμενε δίπλα, όπως είπαν δύο από τους Ιρανούς αξιωματούχους, αλλά το δωμάτιό του δεν υπέστη σοβαρές ζημιές, γεγονός που υποδηλώνει το πόσο ακριβής ήταν η στόχευση κατά του Χανίγια.

Ο τρόπος με τον οποίο η βόμβα “μπήκε” στον ξενώνα παραμένει ασαφής. Αξιωματούχοι της Μέσης Ανατολής δήλωσαν ότι ο σχεδιασμός της δολοφονίας διήρκεσε μήνες και απαιτούσε εκτεταμένη παρακολούθηση του συγκροτήματος. Οι δύο Ιρανοί αξιωματούχοι που περιέγραψαν δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν πώς και πότε τοποθετήθηκαν τα εκρηκτικά στο δωμάτιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα