To Twitter (X) αφαίρεσε εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με τη Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
To Twitter (X) αφαίρεσε εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με τη Χαμάς
Elon Musk AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File

Την αντίδραση της πλατφόρμας έφερε το τελεσίγραφο του επικεφαλής της βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X έχει αφαιρέσει εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με τη Χαμάς και έχει λάβει μέτρα για την αφαίρεση ή την επισήμανση δεκάδων χιλιάδων αναρτήσεων από την επίθεση της οργάνωσης στο Ισραήλ, όπως δήλωσε την Πέμπτη η διευθύνουσα σύμβουλός της Linda Yaccarino.

Η κίνηση ήρθε ως απάντηση στο 24ωρο τελεσίγραφο του επικεφαλής της βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν προς τον Έλον Μασκ για να αντιμετωπίσει τη διάδοση παραπληροφόρησης στο X -από την επίθεση της Χαμάς για να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες της ΕΕ για το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ο Μπρετόν είπε ότι είχε ενδείξεις ότι το X χρησιμοποιήθηκε για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) που εφαρμόστηκε πρόσφατα απαιτεί από τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των X και Meta , να αφαιρούν παράνομο περιεχόμενο και να λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια και τον πολιτικό λόγο.

“Το Χ έχει αναδιανείμει πόρους και έχει επικεντρώσει εκ νέου τις εσωτερικές ομάδες στην αντιμετώπιση της κατάστασης, είπε η Yaccarino”, χωρίς να διευκρινίσει τις αλλαγές. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία που ανήκει στον Μασκ συγκέντρωσε μια ηγετική ομάδα για να αξιολογήσει την κατάσταση λίγο μετά την επίθεση.

Ο Μπρετόν εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση στη Meta (META.O) την Τετάρτη, δίνοντας στην εταιρεία 24 ώρες για να τον ενημερώσει για τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της διάδοσης παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες της μετά την επίθεση στο Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα