Τόκιο: Σοκαριστικό βίντεο – Η στιγμή που το αεροπλάνο κόβεται στα δύο

Διαβάζεται σε 4'
Τόκιο: Σοκαριστικό βίντεο – Η στιγμή που το αεροπλάνο κόβεται στα δύο
NTV via AP

Συγκλονίζουν τα πλάνα που έρχονται στη δημοσιότητα από το αεροσκάφος της Japan Airlines το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες σε αεροδρόμιο του Τόκιο. Νεκροί πέντε επιβαίνοντες του αεροσκάφους της ακτοφυλακής με το οποίο συγκρούστηκε.

Σοκαριστικά πλάνα μέσα αλλά και έξω από το αεροπλάνο της Japan Airlines, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από σύγκρουση με αεροσκάφος της ακτοφυλακής κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο με αποτέλεσμα πέντε μέλη του πληρώματος του δεύτερου αεροσκάφους να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους κατάφερε να το εγκαταλείψει, ενώ από το επιβατικό αεροπλάνο, όλοι οι 379 επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως το αεροσκάφος της ακτοφυλακής που συγκρούστηκε με το αεροπλάνο της JAL ήταν ένα Bombardier MA722.

Να σημειωθεί πως παρά τις προσπάθειες των διασωστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, το αεροπλάνο της Japan Airlines κάηκε ολοσχερώς, αφού όμως πρώτα είχε εκκενωθεί.

Έπειτα από αρκετές ώρες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια της πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ:

 

Η στιγμή που το αεροσκάφος κόβεται στα δύο

Ενδεικτικό των εφιαλτικών στιγμών που έζησαν οι επιβαίνοντες δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση αλλά και της έκτασης της φωτιάς είναι το σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Sky News και δείχνει το αεροσκάφος να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Το φλεγόμενο Airbus A350-900, αφού γλίστρησε στον αεροδιάδρομο και ακινητοποιήθηκε σε αυτόν, κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο, με το πίσω μέρος του να “κάθεται” στο έδαφος.

 

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Το αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθ’οδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος των Ιαπωνικών Αερογραμμών εκτελούσε την πτήση JAL 5016 και προερχόταν από το Σαπόρο (βόρεια Ιαπωνία). Πρόκειται για ένα Airbus A350-900 το οποίο φαίνεται πως προσέκρουσε σε αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

“Δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπήρξε σύγκρουση ή όχι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι το αεροπλάνο μας ενεπλάκη”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα.

Το Χανέντα είναι ένα από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο.

 

“Ένιωσα ένα αναπήδημα, σαν το αεροσκάφος να συγκρούεται με κάτι όταν προσγειωνόταν”, είπε ένας από τους επιβάτες στους Japan Times. “Είδα μια σπίθα έξω από το παράθυρο και η καμπίνα γέμισε με αέρια και καπνό”.

“Η καμπίνα έμοιαζε με κόλαση. Δεν είχαμε ιδέα πού πάμε, οπότε τρέξαμε έξω στο αεροδρόμιο. Ήταν χάος”, είπε άλλος επιβάτης.

Στις έρευνες και Γάλλοι εμπειρογνώμονες

Μια ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) πολιτικής αεροπορίας αναμένεται αύριο στην Ιαπωνία, προκειμένου να συμβάλει στην έρευνα για τη σύγκρουση ενός Airbus της Japan Airlines με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Το Airbus Α350 της ιαπωνικής εταιρείας συγκρούστηκε, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα, με ένα Bombardier Dash 8 της ακτοφυλακής, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του Airbus πρόλαβαν να το εκκενώσουν, μολονότι είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Οι πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής σκοτώθηκαν.

Η γαλλική BEA συμμετέχει στις τεχνικές έρευνες σε ατυχήματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό, ως υπηρεσία της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους. Τα Α350 κατασκευάζονται στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η Japan Airlines έχει στον στόλο της 16 αεροπλάνα του ευρωπαϊκού ομίλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα