Τουρκία: 9 ανθρακωρύχοι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση – Συγκλονιστικό βίντεο

Διαβάζεται σε 1'
Εργάτες σε ορυχείο (Φωτογραφία αρχείου)
Εργάτες σε ορυχείο (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στο Ερζιντζάν της Τουρκίας, καθώς 9 ανθρακωρύχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μετά από κατολίσθηση.

Τουλάχιστον 9 ανθρακωρύχοι αγνοούνται, ύστερα από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε χρυσωρυχείο στη τουρκική βορειοδυτική επαρχία Ερζιντζάν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της ομώνυμης πόλης, Μπεκίρ Ακσούν, ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τη γη δεν είναι γνωστός.

“Δεν υπάρχουν νεότερα για τους εννέα ανθρακωρύχους. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης με ομάδα 400 ατόμων“, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) στο Ιλιτς, εντός της επαρχίας Ερζιντζάν. Ομάδες διάσωσης από γειτονικές πόλεις έσπευσαν στο σημείο, όπως ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών Afad.

Σοκαριστικό βίντεο από την κατολίσθηση:

Bίντεο που μοιράστηκε ο Τούρκος βουλευτής, Μουσταφά Σαριγκούλ στο Χ/Twitter δείχνει ένα γιγάντιο βουνό χώματος να καταρρέει γρήγορα και να ρέει στην κοιλάδα μέσα σε έναν κατακλυσμό από χώμα και πέτρες, στέλνοντας σύννεφα σκόνης στον αέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα